Dimecres, 3 de juliol de 2024
Voluntariat

El Parc Natural de l'Alt Pirineu busca 216 voluntaris per aquest estiu

Els participants faran tasques de gestió forestal sostenible, manteniment de pastures i recuperació de camins ramaders

Redacció 29 de maig de 2017 a les 11:19
Dues voluntàries participant en una edició anterior | Territori
El Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Projecte Boscos de Muntanya estan fent una crida als ciutadans que vulguin participar aquest estiu en una estada de voluntariat i prendre part activa en la gestió de boscos i paisatges de muntanya. Els participants realitzaran tasques de gestió forestal sostenible i silvicultura, manteniment de pastures, recuperació de camins ramaders i construccions amb fusta.

Aquest projecte acosta les persones al bosc mitjançant estades per a adults d'una setmana de durada. La iniciativa celebra els 10 anys aquest 2017 i té previst organitzar 12 setmanes de voluntariat, entre els mesos de juliol, agost i setembre, per les que passaran fins a 216 persones.


Aquest any una part de les estades es realitzaran a la muntanya del Ginestarre, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, on està previst que els voluntaris recuperin alguns dels antics espais oberts de pastura envaïts actualment per matollars i bosc. També participaran en la recuperació de camins i infraestructures ramaderes de la xarxa de parcs pirinencs, en el marc del projecte interregional Poctefa Green

Finalment, els voluntaris col·laboraran en les accions de suport al pastor que custodia l'agrupament de ramats d'ovelles de la zona del Boldís, contractat a través del projecte Life PiroslifeLes tasques les realitzaran seguint els criteris dels propietaris municipals i dels gestors forestals, com els enginyers forestals comarcals de la Generalitat i els tècnics del Parc Natural. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació