El divendres 6 es van iniciar les jornades amb la benvinguda per part dels organitzadors. Tot seguit, Josep M. Mallarach va abordar el perquè els espais naturals protegits s´han d´interessar pels aplecs, seguit d´un cololoqui. El dia va acabar amb la projecció d´un audiovisual amb imatges contemporànies i històriques dels aplecs de les valls de l´Alt Pirineu, elaborat per l´Associació Silene.
El dissabte 7 es van exposar les ponències següents: Francesc Roma: els elements i forces naturals en els goigs dels aplecs pirinencs. Joan Escales: la dimensió espiritual dels aplecs i les ermites de l´Alt Pirineu. Ester G. Llop: la construcció social del territori a través del cant dels goigs. Josep Mañà: el patrimoni cultural material dels aplecs. Abdul Hafiz Garcia: nous elements d´enriquiment espiritual: el maqam de Burg. Montserrat Solà: l´experiència del Parc natural de Montsant en la gestió dels aplecs. A l'acabar, els participants van gaudir d´un magnífic recital del grup de polifonies tradicionals Tornaveus a l´ermita romànica de Santa Eulàlia d´Alendo.
A la taula rodona del dia 8 hi van participar Agustí López, president de la Junta rectora del Parc natural; Josep Maria Casals, regidor de l´ajuntament de Llavorsí, i organitzador dels aplecs del seu municipi; Marc Garriga, tècnic del Parc natural; i Montserrat Solà, tècnica del Parc natural de Montsant. Es van debatre i proposar diverses idees i iniciatives per revitalitzar, difondre i posar en valor els aplecs, així com el ric patrimoni natural, cultural i espiritual que s´hi vincula.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi