La plataforma
Vine al Pallars Viu el Jussà, que aglutina a 94 productors i empresaris del sector de la restauració i el turisme del Pallars Jussà, ha presentat aquest matí al Palau Robert de Barcelona les novetats i el pla d'acció per contribuir a posicionar el Pallars Jussà com a destinació turística de qualitat i proximitat a Catalunya.
L'acte ha comptat amb la participació de Josep Palau, membre de la plataforma; Xavier Espasa, director de l'
Agència Catalana de Turisme; Gerard Sabarich, vicepresident de la
Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme; Constante Aranda, president del
Consell Comarcal del Pallars Jussà; i Jordi Creus, trempolí i director general de
Sàpiens Publicacions.
Posada en marxa el 2013 amb 17 representants d'establiments de la comarca, actualment
Vine al Pallars, Viu el Jussà compta amb 94 adherits: 21 restaurants, 34 allotjaments, 21 empreses proveïdores d'activitats i 18 productors locals que representen gairebé la totalitat d'establiments productors i turístics del Pallars Jussà. L'objectiu de l'entitat és potenciar de forma conjunta i en xarxa el valor paisatgístic, cultural, natural, gastronòmic i productiu del Pallars Jussà i oferir una experiència complerta i centrada en la qualitat i la proximitat.
En tres anys s'ha incrementat en un 20% les pernoctacions als allotjaments al Pallars Jussà, i el 2016 s'ha doblat el nombre d'activitats contractades als adherits a
Vine al Pallars, Viu el Jussà. Aquestes xifres mostren la tendència ascendent d'atracció de visitants a la comarca que volen descobrir-la de forma activa. Es tracta especialment de visitants de l'àrea metropolitana de Barcelona, seguits pels de Lleida i Girona, tot i que també es capta l'interès de visitants d'altres punts d'Espanya i d'Europa.
L'aposta conjunta per la captació de turisme de qualitat a la comarca és estratègica pel territori ja que contribueix activament al desenvolupament social, cultural i econòmic del Pallars Jussà.
Guia 2017-2018
Vine al Pallars, Viu el Jussà ha presentat la Guia d'activitats 2017-2018 que recull informació sistematitzada i detallada dels 94 empresaris i productors de la comarca organitzats en les categories d'allotjament, restauració, productors locals i proveïdors d'oci. La guia, disponible a tots els allotjaments, oficines de turisme i empreses associades, inclou també una proposta complerta de 58 activitats variades i per a tots els públics per descobrir el Pallars Jussà. Amb aquestes ventall, l'entitat preveu quadruplicar la demanda d'activitats el 2017.
Amb l'objectiu de desestacionalitzar l'afluència de visitants,
Vine al Pallars, Viu el Jussà ofereix activitats durant tots els mesos de l'any, ja que 25 de les 58 activitats proposades es poden realitzar durant les quatre estacions.
Les autoritats presents durant la presentació d'aquest matí a Barcelona. Foto: Vine al Pallars
Entre les activitats que recull la guia destaquen les propostes per descobrir la natura, les activitats de caire cultural i les activitats de descoberta de productors locals. A més, els visitants que s'allotgen en un dels establiments de Vine al Pallars, Viu el Jussà compten amb condicions econòmiques especials.
La producció local, actiu estratègic a l'alça
Un dels atractius més valorats del Pallars Jussà és la riquesa de la seva gastronomia, vehiculada cada vegada més al voltant dels productes locals i artesanals. Actualment
Vine al Pallars, Viu el Jussà compta amb 21 restaurants adherits i amb 18 productors locals, especialment de carn ecològica, embotits i begudes.
Pel que fa a la proposta vinícola, la plataforma compta amb 8 cellers adherits de la DO Costers del Segre varietat Pallars: Castell d'Encús, El Vinyer, Mas Garcia Muret, Miquel Roca, Sauvella, Terrer de Pallars, Vila Corona i Xic's Cal Borrech. Entre tots produeixen gairebé 50 referències i més de 230.000 ampolles de vi. Tots ells formen part de la guia i ofereixen visites i activitats.
El visitant també por descobrir l'obrador de Ctretze Pirineus, que amb sis tipologies de cervesa artesana i una producció de més de 45.000 litres, és ja la cervesa de referència dels Pirineus. També la fàbrica de Licors Portet, especialitzat en producció de licors –ratafia, licor de cervesa, licor d'aranyons, aiguardent a l'aroma de cep...- amb una producció de més de 90.000 ampolles l'any i que compta amb el reconeixement de premis internacionals.
Ampolles d la Ratafia dels Raiers. Foto: VADEVI
Els embotits i la carn ecològica són també molt presents a la gastronomia del Pallars Jussà, i el visitant els pot descobrir a través de
Vine al Pallars, Viu el Jussà, ja que compta amb produccions d'elaboració pròpia, amb casos com el de Casa Masover, explotació familiar de vedella bruna dels Pirineus i ecològica que distribueix el 60% de la seva producció de forma directa i sense intermediaris, o el de Casa Mateu, explotació integral d'ovella xisqueta, varietat de la que el Pallars Jussà és referent.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi