Dilluns, 22 de juliol de 2024
Fires

Rialp es vesteix d'època per la 8a Fira d'Oficis i Menestrals

L'edició d'aquest any girarà entorn dels treballs de la fusta i del bosc

Redacció 1 de juny de 2017 a les 09:18
La fusta i el bosc seran els protagonistes de la fira | Turisme Rialp
Rialp celebra aquest cap de setmana la Fira d'Oficis i Menestrals, amb la intenció de recrear aquells oficis que amb el pas del temps i del progrés, han anat desapareixent. A més, es recordarà com era la població durant els anys 50, 60 i 70, quan Rialp era un punt de trobada de la comarca del Pallars Sobirà. 

L'Ajuntament de Rialp dedica aquesta edició, que ja és la vuitena, als treballs de la fusta i del bosc, i s'hi organitzaran un seguit d'actes relacionats amb aquest ofici: un taller de talar i asclar troncs, l'exposició fotogràfica "Passat i present de les feines de bosc", una activitat per fer peces de fusta, la xerrada "Els Tabús de la fusta" i una visita a Fustes Sebastià, que fabrica cases eficients de fusta. 


La fira comptarà amb 22 parades de mestres artesans que faran demostracions d'antics oficis al carrer del Mig. Aquest és un dels atractius que va destacar l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, durant la presentació dels actes, duta a terme a la Diputació de Lleida: "Els visitants podran veure de primera mà com els artesans treballen el vidre, el cuir, la llana...", fet que, ha desitjat, pugui agafar "el gustet" a la gent per recuperar els oficis i l'artesania. 
 

Mir i Sabarich, durant la presentació de la fira Foto: Diputació de Lleida



A banda de les parades d'artesans, la fira acollirà una quarantena de parades gastronòmiques, la majoria, de productors locals. El diputat de l'Àrea de Promoció Econòmica, Enric Mir, va posar en valor la dinamització del territori a través de les fires, destacant els valors i les potencialitats del Pirineu. 

Durant tot el cap de setmana, els restaurants del municipi oferiran un menú especial de fira amb un preu de 15 euros, basant els seus plats en la cuina dels cargols. També s'atorgarà un premi gastronòmic als restaurants que hauran de votar els veïns del poble mitjançant una butlleta

Paral·lelament als actes programats per la fira, el Festival de Música de la Vila de Rialp organitza la conferència "L'orgull de formar part d'un equip". La xerrada, que serà el dissabte a dos quarts de vuit del vespre, anirà a càrrec del delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau.
 

Consulta el programa d'actes de la 8a Fira d'Oficis i Menestrals de Rialp
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació