El
Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) iniciarà el proper 1 de juliol una nova edició, la 7a, que enguany portarà onze concerts a les comarques pallareses entre els mesos de juliol i agost. En total, el certamen ha programat 49 concerts en un total de 34 municipis, 10 dels quals del Pallars, que acolliran les actuacions que conformen el festival de música antiga més gran d'Europa.
Els municipis pallaresos que participaran en la 7a edició del FeMAP són la Pobla de Segur, Tremp, Salàs de Pallars, la Torre de Cabdella, Castell del Mur, Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Sort, la Guingueta d’Àneu i Lladorre. De tots ells, Castell de Mur i Lladorre s'han unit aquest any al festival, que enguany proposa un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que abraça com al nivell artístic de les formacions musicals.
El festival continua creixent amb una oferta variada que combinarà música, patrimoni i turisme, i que tornarà a barrejar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l'entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals.
La presentació ha tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament de Sort, i ha comptat amb la participació del director del festival, Josep Maria Dutrèn; del regidor de Cultura de Sort, Pere Bascones; de la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tremp, Maria Pilar Cases; de l'alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs; i de la tinent d'alcalde de Castell de Mur, Conxi Rodríguez.
Dutrèn ha explicat que enguany el festival compta amb la Comunitat Valenciana com a "país" convidat i que, per aquest motiu, el certamen incorpora en aquesta edició un desplegament important de músics valencians. El director del FeMAP també ha posat de relleu l'increment dels 28 municipis de l'any passat als 34 d'enguany, sis incorporacions que ha qualificat d'"importants" tant pel que fa a la distribució geogràfica com pel patrimoni que aporten.
Dutrèn, a l'esquerra, amb les personalitats que han participat en la presentació. Foto: Jordi Ubach
El FeMAP Social i el FeMAP Gastrofilm
El festival torna a repetir enguany el projecte
FeMAP Social per acostar la música als col·lectius amb risc d'exclusió. Serà la segona edició d'aquest programa que continuarà els tallers i els concerts en col·laboració amb el Conservatori de Música dels Pirineus. D'aquesta manera, buscarà tornar a consolidar-se com a servei públic i fomentar la implicació de tots els col·lectius en el coneixement de la música antiga, amb l'objectiu d'aprofitar aquest vehicle com a element de cohesió social i aprenentatge musical integrador.
També es farà una nova edició de la secció
FeMAP Gastrofilm amb la pel·lícula
El silenci abans de Bach de Pere Portabella. La projecció es combinarà amb la degustació de productes alimentaris elaborats artesanalment en diferents llocs del Pirineu: vins, embotits, galetes, formatges, cerveses, etc. Cadascuna d'aquestes sessions aniran acompanyades per les explicacions dels productors.
Increment de les activitats complementàries als concerts
Dutrèn també ha explicat que vist l'èxit que van assolir l'any passat les
activitats complementàries als concerts, en l'edició de 2017 hi haurà un total de 42 activitats culturals incloses en l'entrada al concert. Es tracta bàsicament de visites guiades a museus, monuments, jaciments i entorns naturals.
El festival organitza una sèrie de packs turístics que permeten comprar l'entrada al concert i l'allotjament amb un sol clic, a uns preus impossibles de trobar més econòmics per separat.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi