Un tast de ratafia, excursions de cavall, tallers de cuina i treballs amb abelles. Aquestes són algunes de les propostes de la segona edició del projecte "
Benvinguts a Pagès" a les comarques pallareses, que se celebra aquest cap de setmana simultàniament arreu de Catalunya.
Es tracta d'un cap de setmana de portes obertes a explotacions agràries i ramaderes i pesqueres que faran visites gratuïtes perquè els participants puguin veure com i on es fan els productes que després arriben a taula. Al Pallars s'hi han inscrit més d'una vintena d'explotacions, restaurants, allotjaments i activitats de la comarca.
L'objectiu del programa és posar en valor els productes de proximitat i fomentar el turisme d'interior, així com el gust per la gastronomia i la cultura agroalimentària. A tota Catalunya hi participaran més de 220 explotacions.
El projecte compta amb la complicitat de restaurants i allotjaments, que també fan la seva oferta especial vinculada al producte de proximitat. Entre les activitats complementàries s'hi pot trobar una visita guiada gratuïta a l'Ecomuseu dels Pastors de la Vall d'Àssua o una excursió a cavall per la Vall de Manyanet, entre moltes altres propostes.
"Benvinguts a Pagès" és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia. El projecte ha rebut diversos premis per la seva tasca d'incentivar l'atractiu de les escapades rurals, dinamitzar el territori i promocionar Catalunya a través de l'agricultura i la gastronomia local.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi