Dilluns, 22 de juliol de 2024
Falles

Finalitzen les actuacions de millora a la muntanya de Santa Magdalena, a la Pobla de Segur

L'objectiu és condicionar el camí i el bosc per on baixaran els fallaires de la població i reduir el risc d'incendi

Redacció 14 de juny de 2017 a les 11:21
Una de les tasques ha estat abatre arbres afectats per la nevada | Fallaires de la Pobla
Durant aquesta primavera s'han realitzat diverses millores en la muntanya de Santa Magdalena, al terme municipal de la Pobla de Segur. L'actuació té per objectiu condicionar el camí i el bosc per on baixaran els fallaires de la població i així, reduir el risc d'incendi i millorar la visibilitat de la baixada de falles. 

Les actuacions de millora han estat promogudes per l'Associació de fallaires i pubilles de la Pobla de Segur, l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Pallars Jussà. Les tasques de millora han estat realtizades pels alumnes del mòdul de gestió forestal i aprofitaments fustaners, inclòs en els programes de formació de Garantia Juvenil i gestionat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà. 


Per tal de millorar la seguretat s'han realitzat tasques de construcció d'escales, contencions i murs laterals, aprofitant els materials de la mateixa muntanya. A més, s'han abatut arbres afectats per la nevada que va caure al territori a finals de març i s'han podat arbres de la vora del camí que podrien entrar en contacte amb les flames de les falles.

Aquest dissabte a la nit tindrà lloc la baixada de falles de la Pobla de Segur, que marcarà l'inici de la temporada. Durant el juny i el juliol, moltes poblacions pallareses celebraran la tradicional festa de les falles on el foc és el gran protagonista. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació