Dimecres, 3 de juliol de 2024
Arqueologia

Finalitzen les tasques arqueològiques del jaciment d'Altimiris

En l'acte de clausura es va presentar la recreació en 3D del crani d'un pallarès del segle XI

Redacció 26 de juliol de 2017 a les 09:44
Els alumnes d'Arqueologia treballant en el jaciment | LAMUB
La Masieta del Congost de Mont-Rebei va acollir dijous passat l'acte de clausura de les excavacions al jaciment d'Els Altimiris, al municipi de Sant Esteve de la Sarga, dutes a terme pel Laboratori d'Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona (LAMUB). La doctora Marta Sancho va obrir l'acte amb la presentació dels darrers resultats arqueològics, realitzats durant tota la setmana passada per cinc alumnes de l'últim curs d'Arquitectura i altres sis arquitectes menors de 30 anys, acompanyats pels seus professors de la facultat.

L'arqueòleg Walter Alegria i l'antropòloga Izaskun Ambrosio van ser els ponents de les conferències de clausura del seminari "Arquitectura al Pallars Jussà: rehabilitació i paisatge". A més, es va presentar el treball de final de grau d'una de les col·laboradores de l'equip, Marta Medina. El treball consistia en la creació aproximada en 3D del crani d'un dels individus inhumats al jaciment. L'aplicació de la tecnologia en tres dimensions en la interpretació arqueològica va donar com a resultat la imatge facial d'un pallarès del segle XI. 

 

La reconstrucció aproximada en 3D d'un pallarès del segle XI Foto: LAMUB


A la cloenda hi van assistir el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, juntament amb la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, el president del Consell Comarcal del Jussà, Constante Aranda, i l'alcalde del municipi Jordi Navarra. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació