Dimecres, 3 de juliol de 2024
Trail

La 8a edició de la Rialp Matxicots el 16-17 de setembre va plena de novetats

A les proves competitives, s'hi sumarà una caminada popular per la Vall d'Àssua

Redacció 6 d'agost de 2017 a les 11:12
La Rialp Matxicots discorre per paisatges espectaculars del Pallars Sobirà. | Elena Mate.
Tot i que falta poc més d'un mes perquè Rialp visqui la vuitena edició de la Rialp Matxicots, la cursa de muntanya més important del Pallars, l'organització ja encara la recta final de la preparació per tenir-ho tot a punt per al tercer cap de setmana de setembre. Les inscripcions, que avancen a bon ritme, ja superen als 400 participants i es tancaran el pròxim 31 d'agost.

La principal novetat de l'edició d'enguany és la caminada no competitiva per les Valls d'Àssua. Es tracta d'un recorregut de 12 quilòmetres amb 800 metres de desnivell que portarà els participants fins als 1.248 metres d'alçada. 


Els corredors que vulguin participar a les proves competitives tindran tres opcions, repartides entre el dissabte 16 i el diumenge 17 de setembre: la Trail, de 57 quilòmetres i 4.800 metres de desnivell; la Mitja, de 23 quilòmetres i 1.350 metres de desnivell; i una Combinada de 80 quilòmetres, amb 6.100 metres de desnivell. 

Tot i les novetats, la cursa manté, segons l'organització, els "mateixos atributs de sempre": un magnífic paratge natural i "la hospitalitat i il·lusió" dels qui ho fan possible. Les inscripcions, que estaran obertes fins el 31 d'agost, es poden fer en línia al portal web de la cursa.

Curses i cultura

Entre les quatre distàncies disponibles que es posen a l'abast, la Rialp Matxicots visita Altron, Seurí, Espot, Caregue, Escàs, Surp, Rodés, Pernui, Sort, Bressui, Olp i Rialp, que acull la sortida i l’arribada. Un conjunt de pobles sense la implicació dels quals seria impossible tirar endavant la prova.

I és que la Rialp Matxicots trepitja una autèntica mina de tresors històrics, amb algunes mostres excel·lents de l’arquitectura religiosa del romànic català. Sense anar més lluny, Rialp és un antic poble de menestrals que tenia en l’agricultura i la ramaderia els seus sectors principals d’explotació econòmica.

Situat a la falda de la Vall d’Àssua i amb la Noguera Pallaresa, l’entorn de Rialp presenta una orografia abrupta que farà gaudir tothom, però també patir de valent en alguns trams. Especialment exigent és l’ascens al Montsent de Pallars, sostre de la cursa amb els seus 2.883 metres i forts pendents, que està present en la distància Trail.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació