Dimecres, 3 de juliol de 2024
Castellers

La primera Colla Castellera del Pallars Sobirà es posa en marxa

La creació d'una colla castellera és un dels projectes que van sortir dels pressupostos participatius promoguts per l'Oficina Jove del Pallars Sobirà

Darío Albert 9 d'agost de 2017 a les 09:37
Amb l'ajut dels Castellers de Lleida, ja es van poder veure les primeres estructures | Darío Albert
La primera colla castellera del Pallars comença a ser una realitat. Una trentena de persones han assistit aquest dimarts al segon taller d'iniciació als castells, organitzat per l'Oficina Jove del Pallars Sobirà.

Amb la col·laboració dels Castellers de Lleida, els assistents han pogut conèixer quines són les diferents parts d'una torre, com es forma una pinya i, fins i tot, formar part de les primeres estructures de l'assaig. Els més petits també hi han estat presents i ja han après com enfilar-se a les esquenes de la resta de persones. 

 
La creació d'una colla castellera és un dels projectes que van sortir dels pressupostos participatius promoguts per l'Oficina Jove del Pallars Sobirà. A l'octubre es va iniciar el procés per escollir com repartir els 4.000 euros de pressupost a partir de les 26 propostes rebudes.

Després d'una primera fase de votació i d'una segona de grup de treball, van sortir-ne set projectes. Entre els quals, la posada en marxa d’una colla castellera -que va acabar amb un pressupost de més de 300 euros-, la recuperació del gegant Atlant i la creació d’un espai jove. Aquest darrer és el projecte amb més adhesions i, per tant, el que té la dotació econòmica més elevada. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació