La sala d’actes de l’Epicentre de Tremp va acollir dissabte la concorreguda presentació del llibre
La Conca de Tremp, celler del Pirineu, de Xavier Tarraubella i Laureà Pagarolas, un llibre que fa un repàs sobre els dos mil anys d’història del conreu de la vinya i el vi a la Conca de Tremp. Els autors van ser els encarregats de presentar el seu treball, en un acte organitzat per l’editorial Bresca i la llibreria La Singratalla.
Aquesta zona ha destacat històricament pel conreu de la vinya i la producció de vi, el qual ha incidit especialment en l’economia, la societat i la cultura de la zona. La presència, encara avui, de cellers i cups en moltes cases dels seus pobles constitueix un testimoni inqüestionable d'aquest fenomen i de la tradicional funció de la Conca de celler del Pirineu.
Aquest llibre dóna, de manera divulgativa però alhora rigorosa, una visió transversal d'aquest conreu, és a dir, no només de la seva evolució en el decurs dels segles, sinó també del seu comerç i consum, dels sistemes tradicionals de producció i dels aspectes relacionats amb la toponímia i el folklore, a més d'una visió del present i de les seves perspectives de futur.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi