Dilluns, 22 de juliol de 2024
Documental

Estrenen a Sort el documental «La vida segueix amb HDC»

El film mostra la vida de set nens que pateixen la malaltia rara hèrnia diafragmàtica congènita

Redacció 18 d'agost de 2017 a les 12:06
Professionals sanitaris participen en el documental | La Vida Segueix
El Cinema Els Til·lers acull aquest dissabte a partir de les sis de la tarda, la projecció del documental "La vida segueix amb HDC". El film mostra la vida de set nens que pateixen la malaltia rara hèrnia diafragmàtica congènita. Un d'ells és en Mateo, de casa Macareno de Sort. 

L'HDC és una anomalia en la formació del diafragma que provoca la pujada dels òrgans abdominals a la zona toràcica, i impedeix el desenvolupament correcte dels pulmons. La malaltia afecta un de cada 2.000-4.000 naixements i l'índex de supervivència en néixer és del 50%. 


El documental està promogut per Lluïsa Martinez, mare de'n Mateo, amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia minoritària i aconseguir més investigació i més recolzament tant per al tractament previ com el posterior al naixement del nadó. "Quan em van diagnosticar, em vaig adonar que hi havia molt poca informació de primera mà i, a més, en el nostre idioma. Tot el que trobava eren articles mèdics i informació d'altres països". 


El documental comparteix la història de set nens: Saúl, Félix, Elena, Mateo, África, Laura i Roc. A través dels testimonis de l'equip mèdic de l'Hospital Sant Joan de Déu i Vall d'Hebron i dels pares, es descobreix el camí d’aquestes famílies: el diagnòstic, les diferents cirurgies, les possibles seqüeles de la malaltia i del tractament, com afecta al nucli familiar, el futur incert dels nens i els avenços que s'estan desenvolupant en el tractament d'aquesta malaltia rara.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació