Dijous, 28 de novembre de 2024

La cuina, els bolets i les fires, protagonistes de la tardor més gastronòmica al Pallars Jussà

Pallars Digital 3 d'octubre de 2013 a les 16:01

 
REDACCIÓ | El Pallars Jussà dóna el tret de sortida aquest cap de setmana a la programació de tardor que girarà entorn dels bolets, la cuina i les fires, que inclou diversos certamens relacionats amb la gastronomia i els coneixements micològics.
 
L´oferta de tardor que avui s´ha presentat conjuntament a l´Epicentre del Pallars Jussà inclou la XIIa edició de les XII Jornades Micològiques del Pallars Jussà que aborda la part més divulgativa i de descoberta del món dels bolets. Paral·lelament també tindrà lloc la 5a edició de la 'Tardor Gastronòmica del Bolet' que promou l´Associació de Professionals de l´Àmbit Turístic (APAT) i com a novetat s´ha presentat també la primera edició del projecte 'Cuina de Fira' que recupera els menús tradicionals de l´època més pròspera de les fires ramaderes.
 
Cuina de fira
 
Teresa Montanuy, regidora de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Tremp, ha explicat que 'Cuina de Fira' és una iniciativa sorgida a partir dels estudis que diversos historiadors de la comarca han fet sobre els menús que s'oferien durant l´auge de les fires ramaderes del Pallars, tan als establiments de restauració de l´època com a les fondes improvisades en què es convertien moltes llars per donar cabuda als milers de persones que s´hi aplegaven. 
 
En aquesta iniciativa hi participen 19 restaurants de tota la comarca que oferiran menús basats en aquests plats tradicionals. Aquests s´oferiran aprofitant la celebració de les diferents fires que encara se celebren a la comarca com la de La de Pobleta de Bellveí el proper cap de setmana, la del Codony de Tremp, la fira de Salàs i la de Sant Martí de Talarn que tancarà la programació el 17 de novembre.
 
Tardor Gastronòmica del Bolet
 
També comença aquest cap de setmana la 'Tardor Gastronòmica del Bolet' en què hi participen 9 dels 18 restaurants associats a APAT que oferiran menús d´entre 27 i 35 EUR amb plats basats en la cuina del bolet. Segons ha indicat el president de l´APAT, Josep Palau, aquestes iniciatives són una aposta per la cuina de proximitat que donen un valor afegit al sector de la restauració del Jussà.
 
XII Jornades Micològiques
 
Finalment, el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha destacat també la importància de les 'Jornades Micològiques' que des de fa dotze anys incideixen en la divulgació d´aspectes relacionats amb el coneixement i l´estudi dels bolets. Aquestes jornades se celebraran tots els caps de setmana del mes d´octubre i inclouran xerrades, degustacions i sortides guiades per tal d´aprofundir en el coneixement dels bolets. Les jornades finalitzaran coincidint amb la XI fira 'Boletus' d´Isona, dedicada a aquesta matèria.
 
Ubach ha destacat també la importància d´aglutinar totes aquestes iniciatives que tenen l´objectiu comú de promoure la riquesa natural i culinària de la comarca amb propostes que arrenquen tan des de les diferents administracions com dels emprenedors i la societat civil, demostrant el caràcter actiu del Pallars Jussà.
 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Etiquetes:
Arxiu