Dimecres, 3 de juliol de 2024
Curses

Un total de 850 corredors participaran aquest cap de setmana a la Rialp Matxicots

La principal novetat de l'edició d'enguany és la caminada no competitiva per les Valls d'Àssua

Redacció 14 de setembre de 2017 a les 12:06
La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la cursa | Diputació
Tot a punt a Rialp per celebrar aquest cap de setmana la vuitena edició de la Rialp Matxicots. L'edició d'aquest any comptarà amb 850 inscrits i mourà al voltant d'unes 2.500 persones entre corredors, acompanyants i voluntaris. La competició compta amb una majoria de corredors catalans i del conjunt de l'Estat, però també té projecció internacional amb inscrits de França, Andorra, Guatemala i la Xina, entre d’altres.

En la presentació de la prova, celebrada aquest dimecres a la Diputació de Lleida, l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha volgut agrair la tasca dels prop de 200 voluntaris "que conformen la família Matxicots i que han permès assolir a la prova un nivell d'excel·lència que la fa única". De la seva banda, el tècnic d'organització Jordi Marco ha explicat que hi ha previst "un acurat pla B" en cas que les inclemències meteorològiques puguin alterar el programa inicial del cap de setmana


Totes les places d'allotjament a Rialp estan reservades per a aquest cap de setmana. L'ocupació turística i els serveis de restauració també es veuran afavorides en d'altres pobles de la comarca. En aquest sentit, Sabarich ha explicat que "després d'un estiu i d'un pont de l'11 de setembre positius, la Rialp Matxicots permet mantenir una alta ocupació turística, amb uns nivells de ple mes d'agost”.

Els corredors que participen a les proves competitives tenen tres opcions, repartides entre el dissabte i diumenge: la Trail, de 57 quilòmetres i 4.800 metres de desnivell; la Mitja, de 23 quilòmetres i 1.350 metres de desnivell; i una Combinada de 80 quilòmetres, amb 6.100 metres de desnivell. La principal novetat de l'edició d'enguany és la caminada no competitiva per les Valls d'Àssua. Es tracta d'un recorregut de 12 quilòmetres amb 800 metres de desnivell que portarà els participants fins als 1.248 metres d'alçada. 

Per a l'edició d'aquest any, el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha recuperat el camí històric que uneix les poblacions de Pernui i Rialp, un tram que formarà part del recorregut de la competició. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació