L
Ajuntament de Tremp, a través del programa "
Al teu gust, aliments del Pallars" ha col·laborat en una nova edició de l'Escola de Pastors de Catalunya impartint un taller on els alumnes han après a especejar carn de corder i pollastre.
Com en l'edició anterior, l'
Escola de Pastors de Catalunya ha allargat les sessions teòriques del curs amb un mes més que ha dividit en setmanes temàtiques de formació per als alumnes.
Per a la formació d'aquesta setmana, l'Escola de Pastors ha comptat amb la col·laboració de productors adherits al programa Al teu gust. Concretament, el carnisser Josep Bastús ha estat l'encarregat d'impartir el taller d'especejament de carn on ha ensenyat les pautes de tall a l'hora d'especejar carns en general, centrant-se en la pràctica del corder i del pollastre.
De la quinzena d'alumnes que han participat al taller ja n'hi ha alguns que tenen intenció de dedicar-se al sector carni però la resta també s’han mostrat molt interessats, i han valorat molt la participació activa en els diferents processos d'especejament, ja que la idea que tenen en ment són explotacions on es tanqui el cicle productiu.
Durant la setmana, els alumnes de l'Escola de Pastors també han treballat la transformació de productes làctics de la mà d'un mestre formatger i com treure el màxim rendiment dels seus productes a través de la cuina.
Aquesta iniciativa de col·laboració entre Al teu gust i l'Escola de Pastors de Catalunya pretén buscar el valor afegit a través de la transformació del producte. Així mateix, promociona els productors locals i els dona visibilitat, alhora que també dona eines als futurs productors lligats a la terra que surten de l’Escola de Pastors.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi