Dilluns, 22 de juliol de 2024
fira

El cavall i les vaques, protagonistes de la Fira de la Pobleta

La novetat d'aquesta edició és un espai per als més petits on poder jugar i fer els diferents tallers que s'hi realitzaran

Redacció 6 d'octubre de 2017 a les 09:21
El jurat haurà de valorar les qualitats dels cavalls pirinencs | Ajuntament
La Pobleta de Bellveí es prepara per celebrar aquest cap de setmana una nova edició de la Fira, que inclourà per quart any consecutiu el concurs comarcal del Cavall Pirinenc Català i el concurs d'animals de raça bruna. A més, durant els dos dies de fira es podran veure demostracions d'oficis i degustar plats típics del territori com la girella, el cap i pota de corder i les postres de músic. 

En aquesta edició, la fira presenta com a novetat un espai pensat per als més petits, la Fireta, que s'ubicarà a la plaça major de la població. Allà, els infants podran jugar i participar en els diferents tallers que s'hi organitzaran durant tot el cap de setmana. 


El plat fort de la jornada arribarà, dissabte, amb el concurs comarcal del Cavall Pirinenc Català, un espectacle per al públic on els ramaders passegen per una pista circular els cavalls, les qualitats dels quals seran valorades per als jutges. Els animals premiats dins d'aquest concurs són els que després podran participar al concurs d'àmbit nacional, que enguany se celebra a Esterri d'Àneu. 

Un altre dels moments més esperats de la fira és el concurs de la vaca bruna, un esdeveniment consolidat des de fa molts anys i organitzat per l'Associació de criadors de vaquí de raça Bruna dels Pirineus del Flamisell. Al certamen, que tindrà lloc diumenge, hi participaran animals d’una quinzena d’explotacions. 

La fira ja ha començat aquest dijous amb la jornada tècnica centrada en el cavall pirinenc. La jornada ha comptat amb ponències a càrrec de veterinaris, nutricionistes i cuiners. En aquest sentit, un dels objectius de la jornada és donar a conèixer les propietats nutricionals de la carn d'aquesta raça equina i les seves possibilitats gastronòmiques. 
 

Consulta el programa de la Fira de la Pobleta de Bellveí

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació