Fins a 26 restaurants i cases rurals del Pallars Jussà oferiran, durant la tardor i coincidint amb les principals fires de la comarca, uns menús de "fira". Se sumen així al programa que promou
Al teu gust, aliments del Pallars, de l'Ajuntament de Tremp per oferir uns plats que permet al comensal endinsar-se en tots els sentits a les èpoques de fires pallareses.
Aquesta edició, la cinquena del programa, ha arrencat aquest cap de setmana coincidint amb la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí i s'allargarà fins a mitjan novembre, quan se celebri la Fira de Salàs. També es podrà visitar la Fira del Mostillo de Llimiana (14 d'octubre), la Fira del Bolet d'Isona (22 d'octubre), la Fira del Codony (4 de novembre) i la Fira de Sant Martí de Talarn (11 de novembre).
Així, cada establiment participant s'encarrega de dissenyar el seu menú de fira, de manera que es podrà trobar una gran varietat de plats per tastar. Els productes que s'utilitzen en la majoria de plats dels menús surten del propi territori i dels productors locals, entre els quals destaquen receptes tan pallareses com les sopes de pa, el trinxat, el confitat de porc i el cap i pota.
El corder, un ingredient fonamental
Un dels ingredients estrella dels menús de fira és el corder. Precisament, des del programa
Al teu gust es promou el consum d'aquesta carn amb la iniciativa
Pallars terra de corder, un seguit d’activitats i accions encarades a posar en valor la qualitat d'aquesta carn i recuperar receptes tradicionals. Als menús de cuina de fira és fàcil trobar plats elaborats amb corder o girella, embotit per excel·lència fet a partir de la carn d’aquest animal.
Com a novetat, aquesta edició es convoca un concurs d'Instagram als qual poden participar tots els visitants a les fires fent servir l'etiqueta #firespallars. A més, visitant les fires de tardor del Pallars també es pot entrar en un sorteig d'un lot de productes que es farà durant la Fira de Nadal de La Pobla de Segur. La Cuina de Fira està organitzada conjuntament amb els ajuntaments de la Torre de Capdella, Llimiana, Isona i Conca Dellà, Talarn, Salàs i la Pobla de Segur.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi