La Pobleta de Bellveí, a La Vall Fosca, s'ha vestit de gala aquest cap de setmana per celebrar la fira ramadera i reivindicar-ne la seva tradició. Durant els dos dies que ha durat la mostra s'han realitzat tot tipus d'activitats com concursos, teatre o exhibicions d´oficis artesans. Entre ells, ferrers, ceramistes, teixidors o forjadors demostraven el seu domini.
En la present edició s'ha volgut posar èmfasi en el concurs de raça bruna. A banda de distingir la qualitat d'aquesta espècie autòctona, s'hi han exposat altres races de vaca, com la llemosina, la xarolesa o la salers.
La Fira ramadera recupera, any rere any, l'important prestigi perdut. L'alcalde de La Torre de Capdella, Josep Dalmau, va destacar la recuperació de la fira en els últims anys, una tradició que "pràcticament s'havia perdut" i que l'havia convertit, anys enrerem en una de les "mostres agrícoles més importants de l'estat".
El Director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a Lleida, Jaume Fabà, va ser l'encarregat juntament amb les autoritats locals i comarcals d'inaugurar la fira, i va voler destacar la importància de la Fira per la comarca i el Pirineu. Fabà en va remarcar el seu aspecte lúdic, fet que apropa la gent a visitar-la i a gaudir-ne més.
Un altre dels actes destacats del cap de setmana va tenir lloc el dissabte amb una xerrada gastronòmica a càrrec de Sisco Farràs i Núria Casaubón. El col·loqui va servir per introduir la campanya 'Cuina de fira', emmarcada en el projecte Al teu gust.
La Fira de La Pobleta es va consolidant any rere any com una de les mostres ramaderes i gastronòmiques més importants del territori.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi