Dimecres, 3 de juliol de 2024
Mobilitat sostenible

Una delegació de pallaresos intercanvia coneixements de mobilitat sostenible a Polònia

Representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà han compartit experiències sobre mobilitat amb altres regions europees

Redacció 18 d'octubre de 2017 a les 08:58
La delegació ha compartit experiències amb representants d'altres sis països | Territori
Una delegació catalana formada per representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb el de l'Alt Urgell, la Direcció General de Transports i Mobilitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), han participat a la cinquena jornada d'intercanvi que organitza el projecte europeu Last Mile. L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la implementació dels sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d'interès turístic. 

Aquesta edició s'ha celebrat a la regió de Pomerània Occidental, a Polònia, on s'han reunit representants de les diferents regions que formen part del projecte, provinents d'Àustria, Bulgària, Eslovàquia i Luxemburg. Les principals temàtiques tractades a les sessions de treball han estat la problemàtica de l'estacionalitat a l'hora d'implementar sistemes de transport i els plans d'acció en matèria de transport flexible que estan elaborant les diferents regions. 

 
Els representants catalans també han pogut conèixer la implementació d'un servei ferroviari polonès coordinat amb un servei de lloguer de bicicletes, que mou 146.000 persones cada estiu en una zona costanera de prop de 3.500 habitants.  

Durant els propers mesos, la Direcció General de Transports i Mobilitat concretarà les mesures del pla d'acció per a la millora del transport sostenible a l'Alt Pirineu i Aran. Aquestes mesures s'hauran de dur a terme entre el 2019 i el 2020, amb l'objectiu de promoure i facilitar que tant turistes com residents es desplacin de forma més sostenible amb sistemes de transport que es puguin adaptar a la demanda. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació