Dimecres, 3 de juliol de 2024
Ajuntament de Sort

Sort implementarà una nova taxa de l'aigua

L'impost afectarà a 300 famílies de 14 nuclis agregats que mai han pagat ni pel servei de manteniment ni pel consum de l'aigua

Redacció 26 d'octubre de 2017 a les 11:01
L'Ajuntament preveu aprovar la taxa al novembre | ACN
L’Ajuntament de Sort aplicarà una nova taxa fixa de 60 euros anuals per habitatge pel manteniment de la xarxa d’aigua potable als nuclis del municipi que fins ara no pagaven ni pel servei ni pel consum de l’aigua. Així es va debatre durant el ple extraordinari celebrat el passat dimarts, on es va exposar que aquesta taxa ajudarà a cobrir el servei municipal d’abastiment d'aigua.

La taxa de l’aigua afectarà unes 300 famílies de 14 nuclis agregats al municipi: Altron, la Bastida, Bernui, Bressui, Enviny, Llarvén, Llessui, Montardit de Baix i de Dalt, Olp, Pujalt, Saurí, Sorre i Castellviny. En declaracions a Pallars Digital, l’alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat que l’objectiu d’aquest impost és garantir i cobrir la despesa que genera el manteniment del servei d’aigua potable als nuclis, especialment en aquells pobles on la xarxa està més deteriorada.


La taxa s’havia d’aprovar en el ple municipal celebrat aquest dimarts, però l’equip de govern va decidir ajornar la decisió per explicar als veïns els motius que porten el consistori a tirar endavant aquesta mesura. Segons ha explicat l’alcalde, a partir d’aquest dilluns s’iniciarà una campanya informativa als nuclis afectats del Batlliu i la Vall d’Àssua per explicar els motius de l’aplicació de la taxa. 

Pobles històricament autosuficients

Monterde ha explicat que, històricament, als nuclis agregats de Sort no s’ha pagat ni pel consum ni pel manteniment de la xarxa d’aigua, ja que el manteniment sempre ha anat a càrrec dels veïns dels pobles. L’alcalde ha dit que la brigada municipal no acostuma a arribar als pobles i entén que aquest fet provoca un “greuge” pel que fa al servei que es dona als veïns dels nuclis agregats.

La tendència, segons Monterde, és que cada cop són més necessaris els serveis que ofereix la brigada municipal, ja que les xarxes de distribució d’aigua estan quedant “obsoletes”. A tot això, segons l’alcalde, s’hi ha de sumar la “problemàtica” afegida que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) sol·licita que s’instal·lin comptadors d’aigua per poder aspirar a les subvencions municipals.

La intenció de l’Ajuntament, que actualment està confeccionant un padró per conèixer el nombre exacte d’habitatges i explotacions turístiques en que s’implementarà la taxa, és aprovar aquest nou impost en les properes setmanes. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació