Dijous, 28 de novembre de 2024

El bolet, protagonista aquesta tardor dels menús d'una desena de restaurants del Pallars Jussà

Pallars Digital 9 d'octubre de 2013 a les 09:16

 
ACN | L'Associació de Professionals de l'Àmbit Turístic del Pallars Jussà (Apat) ha estrenat, per cinquè any consecutiu, les Jornades Gastronòmiques del bolet. Aquesta iniciativa vol ajudar a desestacionalitzar la temporada turística i oferir un complement a les sortides que desenes de boletaires fan als boscos de la zona. En una desena de restaurants, fins al proper 17 de novembre, la gent podrà degustar menús on el bolet és el protagonista. Josep Palau, president de l'Apat i cuiner del restaurant Casa Masover de Buira, explica que el 50% dels clients d'aquestes Jornades són turistes i la resta veïns de la zona.
 
Josep Palau ha explicat que aquestes cinc edicions de les Jornades han servit per consolidar-les i per convertir-se en un referent entre els amants de la gastronomia i els bolets a la zona.
 
Pel que fa als bolets, tot i els bons auguris de fa unes setmanes enrere, aquest any no acaba de ser una bona temporada, donat que n'hi ha pocs i molts surten cucats. Palau ha dit que a principis d'estiu van collir molt camagroc i rossinyol i en menys quantitat rovellons i ceps. Aquests bolets collits als boscos del Pallars són els que els restauradors ofereixen en els seus menús.
 
Entre els plats que es poden degustar als restaurants hi ha: rovellons a la llauna amb fetge d'ànec, llom de bacallà confitat amb fredolics, pollastre de corral amb rovellons i mocoses, calamarcets amb camagrocs, caneló d'espinacs i ceps sobre llit de crema de carreretes, piruleta de foie amb carreretes i flor de sal, crema de ceps amb nous o arròs cremós de bolets. 
 
Els menús oscil·len entre 29 i 35 euros i es poden provar a 9 dels 18 restaurants de l'Associació Apat. 
 
Les Jornades Gastronòmiques del bolet complementen les XII Jornades Micològiques del Pallars Jussà. Aquestes jornades, que se celebren del 5 al 27 d'octubre, compten amb conferències, sortides guiades a recollir bolets o degustacions de plats elaborats amb aquests productes de tardor.
 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Etiquetes:
Arxiu