Dilluns, 22 de juliol de 2024
Educació

La Cúpula Gustum posa en valor la producció agroalimentària a Tremp

El projecte es dirigeix a les escoles de tota Catalunya i durant aquest curs es desplaçarà a uns 40 centres de primària

ACN 15 de novembre de 2017 a les 10:05
El projecte està destinat especialment a alumnes de cicle mitjà i superior | ACN
Els alumnes de l'Escola Valldeflors de Tremp han estat aquest dimarts els encarregats de donar el tret de sortida a la Cúpula Gustum. Es tracta d'una proposta educativa integral que té per objectiu posar en valor la producció agroalimentària de l'àmbit rural a Catalunya a través dels productes de proximitat que s'elaboren, el paisatge que generen i l'impacte que tenen en l'economia i tradicions del territori.

A través de continguts audiovisuals que el rodegen i amb una sensació de 360°, el públic se submergeix en els detalls, els processos i l'impacte de la producció agroalimentària sobre el territori. Entre les experiències que proposa el projecte, els escolars han pogut endinsar-se en un forn de pa encès, sentir la llet acabada de munyir o veure com surt l'oli del primer raig. 


En concret, la proposta inclou 14 càpsules interactives sobre els productes làctics, els càrnics, l'arròs, els llegums, els fruits secs, l'oli d'oliva, la mel, el vi, els cereals i els seus derivats, la fruita i la verdura, la tòfona i els bolets, peix i marisc, embotits i la cervesa.

La Cúpula Gustum s'ha estrenat a Tremp però viatjarà per una quarantena de centres de tot Catalunya.El projecte es dirigeix especialment als alumnes de cicle mitjà i superior de Primària, i es basa en un format innovador que potencia que l'alumne aprengui també a través de l'experiència i els sentits.

Els centres interessats disposen també d'una guia didàctica per treballar prèviament a l'aula continguts vinculats al projecte com els hàbits alimentaris, el benestar físic, la salut, el territori o els factors socials relacionats amb l'alimentació, entre d'altres.

La Cúpula Gustum, una proposta liderada per l'Associació Leader Ponent i el Consorci Leader Pirineu Occidental, és per tant un projecte integral i immersiu per treballar des de diferents matèries i que suposa una experiència innovadora en l'àmbit educatiu.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació