Dijous, 4 de juliol de 2024
21-D

Els candidats d'ERC del Pirineu es reuneixen al cap del port del Cantó

La representació pirinenca vol mostrar la identitat pròpia del territori pirinenc i reclama la necessitat del desplegament de la llei de vegueries

Redacció 28 de novembre de 2017 a les 09:49
Representants d’ERC, diumenge, al cap del port del Cantó | ERC
Els candidats i candidates d’Esquerra Republicana (ERC) de l’Alt Pirineu i l’Aran es van reunir diumenge al cap del port del Cantó, un indret escollit, segons la formació, pel seu simbolisme a nivell pirinenc. Per una banda, marca el canvi de comarca entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, essent el centre geogràfic del llarg de la vegueria. I per altra perquè Rubió, amb 10 habitants, és el poble habitat a més alçada de Catalunya. 

La representació pirinenca vol mostrar la identitat pròpia del territori pirinenc, i reclamar així la necessitat del desplegament de la llei de vegueries, aprovada l’any 2010, pel Parlament de Catalunya. Actualment el territori pirinenc, i els seus representants, estan dividits en dues circumscripcions electorals, Lleida i Girona, fent impossible que els pirinencs i pirinenques puguin votar a tots els seus representants.


ERC és la formació que presenta més candidats del territori pirinenc en aquestes eleccions, amb un total de 10. Ha volgut incloure-hi representació de totes les comarques i de l’Aran, mostrant la transversalitat i vertebració del territori. La candidatura pirinenca dels republicans compta amb els pallaresos Ramon Villuendas, Raimon Monterde, Rosa Amorós i Maria Pilar Pilar Cases com a suplent.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació