Catalunya en Comú (CeC) a l’Alt Pirineu i Aran proposarà una taula de treball per crear i impulsar un distintiu originari dels Pirineus i etiquetes de qualitat de les carns de ramaderia extensiva de raça, com el corder Xisqueta. Ho farà amb organismes i centres tècnics dependents de l'Administració, com l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran, el Centre Tecnològic Forestal, l'Escola de Pastors i diferents associacions del sector.
Segons la formació lila, l'aposta pel treball en xarxa permetria treballar una nova estratègia de promoció de productes artesans sota una mateixa denominació d'origen: la marca Pirineus. Pel que fa a la producció extensiva, els comuns consideren que aconseguir una bona presència al mercat pot ajudar a incrementar la cotització de la carn, de manera que el productor "no hagi de cobrar per sota del seu valor i amb preus equivalents al de fa més de vint anys".
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi