El celler de Figuerola d’Orcau,
Terrer de Pallars, juntament amb les bodegues Lagravera d'Alfarràs i Mas Blanc i Jove de les Garrigues, ha elaborat un nou vi que compta amb varietats de tres zones diferents de la DO Costers dels Segre. Aquest projecte altruista ha nascut amb la previsió de treure al mercat unes 1.000 ampolles, els beneficis de les quals es destinaran a l’associació de nens amb càncer
Afanoc.
Els cellers han elaborat el nou vi amb la col·laboració del seu distribuïdor, Jordi Hortet de Casa Radio,i la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona. L’enòleg que s’ha encarregat de fer el cupatge d’aquest nou vi ha destacat que és “sorprenent” que de tres vins de tres zones diferents de la DO en sortirà un vi amb “molta ànima, ben equilibrat, carnós, estructura i cos, que estarà molt ben arrodonit amb barrica durant uns cinc mesos”. Es tracta del primer projecte d'aquestes característiques que es porta a terme dins d'aquesta DO.
De les 1.000 ampolles que sortiran a la venda d’aquest nou vi, batejat com a
Gra de sorra, ja n’hi ha unes 300 que estan reservades. El preu de l’ampolla encara no està determinat del tot, però està previst que rondi els 12 euros. Després d'aquesta primera experiència els tres cellers tenen previst repetir-la els propers anys.
Núria Bigorra, de Terrer de Pallars, ha explicat que ells han volgut sumar un Cabernet Sauvignon del 2017 que va ser “veremat a mà” i que ha fet “maceració prefermentativa durant quatre dies’’. Això fa que sigui un vi amb “frescor i molta fruita”, ha afegit.
Els responsables dels tres cellers, que el passat divendres van visitar el celler Lagravera per comprovar-ne l’evolució, han presentat el projecte i el vi en el marc d’un dinar al restaurant L’Espurna de Lleida on el seu xef i propietari, Jordi Vidal, també s'ha volgut sumar a la iniciativa solidària facilitant el seu local per a l'esdeveniment.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi