Dijous, 4 de juliol de 2024
Meteorologia

Avís per nevades al Pallars a partir d’aquest diumenge

Arriben noves precipitacions que podrien ser abundants amb una cota de neu entre els 600 i els 700 metres | L’episodi podria deixar fins a mig metre de neu nova a les cotes més altes, segons el Servei Meteorològic

Redacció 3 de febrer de 2018 a les 09:59
Paisatge blanc a les Valls d'Àneu | Ramon Baylina/Meteopallars
Nou canvi de temps a la vista. Aquest dissabte serà tranquil, amb sol a bona part del país, especialment al matí. El vent però podrà fer la guitza, especialment a les comarques del Pirineu. Aquesta mateixa tarda els núvols començaran a guanyar terreny però encara sense precipitacions, amb l’excepció del vessant nord del Pirineu.

El canvi de temps arribarà diumenge. Ja al matí la nuvolositat serà molt abundant a la majoria de comarques, sobretot a la costa central i sud on ja cauran alguns xàfecs. Amb el pas de les hores, les precipitacions aniran en augment i s’estendran per tot el territori fent que, localment, s’acumulin entre 20 i 50 litres per metre quadrat en alguns punts.


Atenció a la neu ja que caurà amb ganes al Pirineu i a la Catalunya Central pel damunt tan sols dels 600 o 700 metres, deixant gruixos destacables en aquestes cotes baixes. El Meteocat ja ha activat un primer avís de neu en comarques de l’Alt Pirineu, el Prepirineu i la Terra Alta, inclosos el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.
 

La neu del Pirineu, des des de la Garrotxa Foto: Martí Albesa



L’ambient serà demà de ple hivern durant tota la jornada, unes temperatures que es mantindran gairebé durant tota la setmana que ve, la més freda del que portem d'hivern. La zona on menys precipitarà serà a l’extrem nord de l’Empordà i a la cara nord del Pirineu, mentre que la pluja i la neu seguiran caient durant gran part de dilluns i fins i tot el matí de dimarts.

Un cop passi la pertorbació, les temperatures encara es desplomaran més i les glaçades arribaran també a la costa a mitja setmana, amb valors clarament sota zero a tot l’interior. Fred de cru hivern que potser entre dijous i dimecres ens porti alguns ruixats de neu pràcticament a qualsevol cota.

No cal dir que la complexitat de la situació i els canvis constants dels mapes fan que haguem d’estar ben atents minut a minut sobre l’evolució dels propers dies. Un petit gir dels vents podria fer, per exemple, que diumenge i dilluns caigui menys precipitació però amb neu a cotes més baixes. Sens dubte, seran els dies més interessants, meteorològicament parlant, del que portem d’hivern.

Comarques afectades per l'avís per neu
Diumenge tarda-nit i dilluns matinada

- Pallars Sobirà
- Pallars Jussà
- Alta Ribagorça
- Alt Urgell
- La Noguera
- Solsonès
- Berguedà
- Terra Alta
 

Avisos per neu per diumenge i dilluns. Foto: Meteocat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació