Tot a punt a Isona per celebrar un dels actes més populars de la població: la Guixa de Carnaval. Es tracta d'un plat típic d'escudella que s'elabora amb carn de porc, fideus, cigrons, carabassa, arròs, mongetes... Fins a vint calders escalfaran les prop de 500 racions d'escudella que es cuinaran.
Dissabte passat, els isonencs i isonenques més petits ja van recollir casa per casa els ingredients necessaris durant "la Plega" pels carrers de la població. Algun veí fins i tot els va cedir un calder per preparar el menjar.
El rei Carnestoltes controlarà tot el procés de cocció dels ingredients al llarg de la filera de calders que bullen al carrer. Els alumnes de l'escola animaran els cuiners tot cantant cançons versionades per a l'ocasió. I quan estigui tot preparat, els veïns més valents transportaran els calders fins a la plaça Bisbe Badia, que acollirà el dinar.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi