Divendres, 22 de novembre de 2024
fibra òptica

La Diputació implantarà la fibra òptica a tots els pobles al 2019

L’ens provincial distribuirà aquest febrer un desfibril·lador per a cada municipi, per un total de 450 en el conjunt dels darrers anys

Redacció 17 de febrer de 2018 a les 11:40
La reunió ha tingut lloc aquest divendres a la seu de la Diputació de Lleida | Diputació
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat aquest divendres la posada en marxa d’un projecte per implantar la fibra òptica a tots els pobles de les comarques lleidatanes entre aquest any i el 2019. Reñé va fer aquest anunci durant la reunió que va mantenir amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de capitals de comarca per tal d'analitzar aspectes relacionats amb serveis i accions que la Diputació de Lleida presta al territori.

Sobre la fibra òptica, Reñé ha anunciat que la Diputació de Lleida posarà en marxa en breu un projecte per al seu desplegament a tot el territori. Segons el president, l’objectiu és que "cada poble pugui tenir accés a la fibra òptica i a la banda ampla", motiu pel qual treballaran conjuntament amb els ajuntaments, els consells comarcals i la Direcció General de Telecomunicacions per redactar un projecte.


Aquest projecte, primer, haurà d’aportar tota la informació sobre l’estat actual de la situació, i, segon, haurà de definir com es pot estructurar l'actuació tècnica i quins seran els costos per tal de garantir que, "en breu, si no aquest 2018, sí al 2019, poguéssim tenir fibra òptica a tots els pobles, ja fos a través de freqüència o de troncals". Reñé no ha quantificat quina inversió suposarà aquest desplegament, tot i que ha precisat que la Diputació està en disposició d'obtenir recursos i, si s'escau, plantejarà operacions de crèdit.

Desfibril·ladors a tots els municipis

D’altra banda, el president Reñé també ha comunicat que durant aquest mes de febrer la Diputació "distribuirà un desfibril·lador per cada municipi" per a un total de 231 en el conjunt de totes les comarques, a més d'una altra cinquantena per a vehicles del cos de Mossos d'Esquadra i del cos de Bombers. Aquestes xifres, afegides “als 170 que ja hem distribuït en els darrers anys”, suposen un global de 450 desfibril·ladors a les comarques de Lleida, amb la qual cosa Reñé ha assegurat que “serem un territori cardioprotegit".

Reñé també ha anunciat la creació d’un equip tècnic format per cinc secretaris interventors jurídics que, contractats per la Diputació, donaran suport i assessorament als serveis que des de cada consell comarcal, i també finançats per la corporació amb una aportació anual de 3 milions d'euros, s’estan oferint als ajuntaments petits que així ho demanen, amb la qual cosa es consolidarà aquest servei. 

Durant la reunió, la Diputació també ha notificat als alcaldes la voluntat de la corporació de continuar aportant 875 euros per infant de les Escoles Bressol de titularitat municipal, per tal que els ajuntaments puguin gestionar adequadament aquests centres, tot plegat a l'espera que hi hagi una sentència ferma sobre aquest tema, que en primera instància va tenir un sentència contrària al Departament d'Ensenyament, que va ser condemnat a pagar 1.300 euros per alumne per als cursos escolars 2012-13, 2013-14 i 2014-15.

Reñé ha matisat que, quan la sentència sigui ferma, la Diputació es plantejarà la reclamació d'aquestes quantitats que ha avançat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació