Aquest mes de febrer s’ha constituït a Tremp el Consell del Corder: una taula de treball formada per professionals dels diferents sectors involucrats amb el corder: ramaders, veterinaris, carnissers i restauradors.
La creació del Consell del Corder neix arran de la voluntat del sector de donar a conèixer les excel·lències d’aquesta carn, que alhora és un dels motors econòmics de la comarca, i s’ha impulsat des del programa
Al teu gust, aliments del Pallars de
l’Ajuntament de Tremp en col·laboració amb la
Fundació Alícia.
Els objectius d’aquest òrgan són essencialment tres. En primer lloc, promocionar el corder del Pallars i la seva cuina, en segon lloc, articular les inquietuds del sector i, per últim, desenvolupar i difondre coneixements sobre aquesta carn i la seva cuina.
La primera acció, en la qual ja s’està treballant, és la d’hostatjar set xefs catalans que han reconegut la qualitat del corder del Pallars, donant-los a conèixer de primera mà el territori i les persones que hi treballen, així com la manera de treballar el corder a les explotacions, carnisseries i restaurants. Aquests set cuiners es converitran d’aquesta manera en ambaixadors de la marca.
Es tracta d'Ada Parellada (Restaurant Semproniana de Barcelona), en Sergi de Meià (Restaurant Sergi de Meià de Barcelona), en Xixo Castanyo (Restaurant Malena, Gimenells), en Joel Castanyé (Restaurant La Boscana de Bellvís), en Pep Nogué (gastrònom), en Vicent Guimerà (Restaurant Antic Molí d'Ulldecona) i en Mateu Casañas, l'Eduard Xatruch i l'Oriol Castro (Restaurant Compartir de Cadaqués).
Aquests cuiners col·laboraran amb el programa
Pallars terra de Corder, en les accions de difusió i promoció del producte amb diferents accions, entre elles l’enregistrament de diferents vídeos de receptes que es podran veure a les xarxes socials.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi