Dimecres, 3 de juliol de 2024
Castellers

Els Malfargats de Pallars busquen castellers

La colla castellera organitza una trobada informativa a la Pobla per donar a conèixer el projecte al Jussà

Darío Albert 22 de febrer de 2018 a les 10:18
Els Malfargats de Pallars en la seva primera actuació a Sort | Ajuntament de Sort
Els Malfargats de Pallars busquen castellers. La colla castellera del Pallars Sobirà fa una crida a tots els amants de la cultura catalana a sumar-se al projecte. Per això han convocat una trobada informativa, on donaran a conèixer la colla, sobretot al Pallars Jussà. Serà a la Fàbrica Ctretze, a la Pobla de Segur, aquest divendres a les vuit del vespre. 

Des dels inicis del projecte, la temporalitat i la fluctuació de població a la comarca es plantejava com el principal handicap per tirar endavant la colla. Així ho ha destacat el seu cap de colla, l'Artur Soria, que veu aquesta trobada com una segona oportunitat per engrescar als pallaresos.


Una de les opcions que es plantegen és la de fer els assajos a la Pobla, ja que “agafant un mapa dels Pallars, és el punt que queda més al centre". Soria però reconeix que no aspiren a ser una colla molt gran i assegura que amb una quarantena de persones a cada assaig es podrien fer "uns bons castells". La trobada ha de servir també per crear sinergies amb altres colles veïnes, com ho poden ser la de l'Alta Ribagorça o els Castellers de Lleida. 

La primera actuació dels Malfargats va ser a la tardor, per la Fira de Sort, quan tot just feia dos mesos que practicaven les torres humanes. La colla castellera va néixer, l'estiu passat, a partir dels pressupostos participatius de l'Oficina Jove del Pallars Sobirà. Un organisme que aquest any tornarà a preguntar als joves de la comarca com destinar la partida de 4.000 euros. 
 

Cartell de la trobada informativa dels castellers. Foto: Malfargats

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació