Dilluns, 22 de juliol de 2024
sostenibilitat

Tremp instal·la un punt de càrrega per a vehicles elèctrics

Es posarà en funcionament en les properes setmanes i tindrà capacitat per a dos vehicles | Amb la de Rialp, és la segona instal·lació que dona aquest servei al Pallars

Jordi Ubach Llorens 3 de març de 2018 a les 10:23
El punt de recàrrega està situat a la plaça Capdevila de Tremp | Jordi Ubach
L’Ajuntament de Tremp ha instal·lat recentment un punt de càrrega per a vehicles elèctrics. Està situat a la plaça Capdevila i tindrà capacitat per a recarregar dos vehicles a la vegada. És una de les reivindicacions dels usuaris d’aquest tipus de vehicles i d’aquí a poques setmanes serà una realitat.

Es tracta del primer punt de càrrega públic per a vehicles elèctrics de Tremp. Encara no està en funcionament, a falta que la companyia elèctrica hi connecti la llum. Segons ha explicat el regidor d’Obres, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Tremp, Antoni Flores, inicialment el sistema serà gratuït i funcionarà amb unes targetes que els veïns hauran de recollir prèviament a l’Ajuntament. 


Flores també ha explicat que aquestes instal·lacions estan pensades per la gent de pas, ja que els veïns que tenen vehicles elèctrics normalment ja disposen d’un punt de càrrega al seu domicili. Això, segons el regidor, pot portar més visitants a la ciutat. “La gent que disposa de vehicle elèctric s’organitza la ruta en funció de l’autonomia del seu vehicle”, un fet que pot permetre “que s’aturi a Tremp gent que abans no ho feia per tal de recarregar-lo”.

Per fer realitat aquesta instal·lació, el consistori ha destinat uns 13.500 euros en el punt de recàrrega, dels quals 5.000 han estat aportats per l’Institut Català d’Energia. Amb el que ja hi ha a Rialp des de fa quatre anys, el de la capital del Pallars Jussà és el segon punt de càrrega de vehicles elèctrics que s’instal·la al Pallars.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació