Les 15 àrees d’esbarjo dels municipis del Pallars Jussà habilitades per coure carn han funcionat aquest passat cap de setmana al màxim rendiment en un bon nombre de casos, acollint colles que s’hi han aplegat per gaudir de la carn de corder a la brasa. Han respòs, d’aquesta manera, a la iniciativa promoguda pel Consell del Corder del Pallars Jussà,
una entitat recentment constituïda de la que formen part els sectors professionals implicats en l’estratègia
Pallars Terra de corder.
Així, els ramaders, carnissers i restauradors, sota el paraigua del programa
Al teu gust, aliments del Pallars de l’
Ajuntament de Tremp, estan promovent diferents activitats que tenen com a objectiu posar en valor aquesta carn i reivindicar-la com un producte excel·lent que al mateix temps estimula i manté l’economia local.
Així, amb l’objectiu de dinamitzar les àrees d’esbarjo i de recuperar la tradició de la costellada, diferents ajuntaments de la comarca han col·laborat en la posada a punt d’aquests espais. Al mateix temps, els ramaders i carnissers han ofert descomptes de fins un 30% en el preu de la carn i s’ha elaborat un material de difusió que recull la ubicació de les barbacoes, informació nutricional entorn a la carn de corder i receptes de salses en les que han col·laborat els restauradors locals.
El balanç de la campanya és molt positiu, ja que la majoria de les 12 carnisseries participants han exhaurit el producte. Aproximadament i de mitjana, aquesta setmana la venda s’ha triplicat, segons indiquen els organitzadors. La campanya ha acabat aquest cap de setmana, però les accions que es promouen des de l’Ajuntament de Tremp i d’acord amb el Consell del Corder, continuaran en la mateixa línia.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi