Dilluns, 22 de juliol de 2024
ajuntament de tremp

Tremp compartirà el servei d’arquitectura amb Isona i Senterada

L’arquitecte municipal donarà sortida als tres ajuntaments amb proporcionalitat de dedicació

Jordi Ubach Llorens 10 d'abril de 2018 a les 09:37
Imatge d’arxiu d’una sessió plenària de l’Ajuntament de Tremp | Jordi Ubach
L’Ajuntament de Tremp signarà un conveni amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà per la prestació d’un arquitecte comarcal, que donarà servei als ajuntaments de Tremp, Isona i Senterada. Així es va aprovar en el transcurs del ple municipal que s’ha celebrat aquest dilluns a la sala de plens del consistori trempolí.

La signatura d’aquest conveni, de dos anys de durada, implica la creació d’un servei tècnic comarcal, que donarà sortida als tres ajuntaments amb una proporcionalitat de dedicació. Segons l’alcalde, aquest canvi de política en la prestació dels servei d’arquitectura suposa un acte de “solidaritat” amb la resta d’ajuntaments, ja que considera que per ells sols “no podrien donar aquest servei”. A més, segons l’alcalde, la decisió comporta un “estalvi econòmic” important. 


El grup municipal de Compromís per Tremp, a l’oposició, considera el servei d’arquitectura “una competència bàsica municipal” i “una qüestió d’autonomia local”, motius pels quals va votar en contra de la signatura d’aquest conveni. Ubach va respondre que tot i no tractar-se d’una jornada completa, l’arquitecte “donarà el servei que ha de donar als nostres veïns”.

El ple municipal també va aprovar un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Associació Alba, l’Ajuntament de Tremp i l’EMD de Vilamitjana per la cessió d’ús de les Escoles de Vilamitjana, així com una moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat Espanyol.

 ÀUDIO: Recupera el ple municipal de l’Ajuntament de Tremp a continuació:

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació