Dilluns, 22 de juliol de 2024
patrimoni

El «Joc de Dames», finalista als premis dels crítics d’art

La proposta cultural és una dels 30 finalistes dels premis que organitza l'Associació Catalana de Crítics d'Art

Redacció 12 d'abril de 2018 a les 11:15
Un grup visitant el monestir de Sant Pere del Burgal | Ecomuseu
L'Associació Catalana de Crítics d'Art ha triat l'activitat Joc de Dames, organitzada per l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i Peperepep Cultural, com a finalistes dels Premis ACCA, el certamen que organitza l'entitat des de fa 34 anys. 

Hi ha un total de trenta finalistes repartits entre les sis categories -Espais i iniciatives, Educació, Recerca, Crítica d'art, Comissariat i Projecte artístic-. La llista de candidatures s'ha realitzat amb el suport d'una comissió designada per la junta de l'Associació Catalana de Crítics d'Art i ratificada per l'assemblea. El lliurament de premis se celebra aquest dijous a l'auditori del Museu d'Art Contemporani de Barcelona. 


El Joc de Dames és una proposta turística i cultural que recorre els cinc monuments emblemàtics del romànic del Pallars a través dels quals es narra el fil històric que els uneix i els personatges femenins que, també, n'han estat protagonistes. 

El públic pot fer una visita guiada al castell i la canònica de Mur, al monestir de Santa Maria de Gerri de la Sal, al monestir de Sant Pere del Burgal i a l'església de Santa Maria d'Àneu, quatre espais a través dels quals es pot anar descobrint figures clau en la història dels segles XI i XII del Pallars.

L'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) és una associació que agrupa professionals actius en els àmbits de la crítica, la difusió i l'estudi del fet artístic, el comissariat d'exposicions, la museologia, la docència i l'escriptura de l'art. Va ser fundada l'any 1978 i aquest any se celebren els 40 anys de la seva posada en marxa.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació