Divendres, 22 de novembre de 2024
immobiliàries

Martinsa Fadesa subhasta els lots del que havia de ser el macrocomplex de la Vall Fosca

Els veïns rebutgen que la immobiliària vengui el sòl per a cases i no inclogui l'estació d'esquí

Redacció 19 d'abril de 2018 a les 10:54
L'empresa va entarar l'any 2008 en el concurs de creditors més gran de l'Estat | ACN
La immobiliària Martinsa Fadesa va treure a subhasta la setmana passada el sòl urbanitzable de la Vall Fosca i el camp de golf del que havia de ser el Vallfosca Mountain Resort, el macrocomplex turístic. El projecte incloïa la construcció d'una estació d'esquí, el camp de golf, hotels i un miler d'habitatges, però va quedar interromput l'any 2008 quan l'empresa va declarar-se en concurs de creditors. 

Els més de 130.000 metres quadrats edificables a l'entorn del poble d'Espui i el camp de golf s'han dividit ara en 10 lots diferents que entraran en licitació a partir del mes de juny. Cap dels lots inclou les pistes d'esquí previstes a la muntanya de Filià. El terreny és propietat de particulars i de l'administració que, en el seu moment, van autoritzar a la constructora a ocupar-los. 


Segons publica el Segre, la decisió de deixar a banda l'estació d'esquí ha provocat el malestar tant dels veïns de la Vall Fosca com de l'Ajuntament de la Torre de Capdella, que rebutgen que la immobiliària pugui vendre el terra edificable i n'hagi desvinculat l'estació inacabada. El veïns adverteixen que la normativa urbanística en vigor només autoritza la urbanització si també es construeix les pistes. De la seva banda, el consistori ha posat el tema en mans d'advocats per determinar si la licitació és compatible amb la planificació urbanística municipal. 

Una obra inacabada

El projecte Vallfosca Mountain Resort va quedar trucant l'any 2008 quan l'empresa va entrar en el concurs de creditors més gran de la història de l'Estat espanyol. En aquell moment ja havien construït una part del complexe. La immobiliària havia invertit 14 milions en l'estació d'esquí i ja havia instal·lat la base del telecabina, les pilones del remuntador, les conduccions per a canons de neu, les instal·lacions elèctriques i el drenatge de l'aigua residual. També es va arribar a construir el camp de golf, que mai es va fer servir; així com alguns dels edificis que havien d'acollir els habitatges. 

L'any 2016, l'aturada del projecte de la Vall Fosca va arribar al Tribunal Suprem. A partir de la fallida de l'empresa, Martinsa Fadesa va començar a rebre un seguit de denúncies dels veïns del territori. Dos d'aquestes denúncies, la de dues famílies que van vendre els seus terrenys a l'empresa amb l'acord que, un cop acabades les obres, se'ls hi donarien dos apartaments, va arribar a una de les instàncies més elevades de la justícia espanyola. 

La licitació, a partir del 4 de juny

L'administració concursal no ha fet públic per ara el preu de sortida dels lots, en una licitació que s'obirà el 4 de juny. La subhasta dels actius de la Vall Fosca, així com de la resta d'immobles que l'empresa té repartits per l'Estat espanyol, es farà per internet. Martinsa Fadesa ja va vendre una part dels seus actius ara fa dos anys quan va treure a subhasta diverses places de garatge, habitatges, locals i sòls en diferents localitats.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació