El Parc del Pinell de Tremp acollirà, el proper diumenge 29 d'abril, el Pallars Terra de Corder. Per quart any consecutiu, la festa del corder preveu reunir més de mig miler de persones, en el marc de la campanya de valorització gastronòmica al voltant d'aquesta carn.
En l'edició d'aquest any, la raça convidada serà l'ovella latxa, del País Basc, que compartirà protagonisme amb la xisqueta, la raça autòctona del Pallars. Tant la cuina del corder com els actes que es duran a terme al llarg del dia comptaran amb la participació de productors i restauradors d'Euskadi.
Aquest esdeveniment vol ser alhora un aparador dels productes gastroalimentaris de la comarca. És per això que durant la jornada hi haurà diferents productors adherits al programa
Al teu gust, aliments del Pallars, promocionant els seus embotits, vins i cerveses.
Aquesta serà la primera edició després
d'haver-se constituït el Consell del Corder, un organisme que agrupa els 3 principals sectors implicats en l'estratègia Pallars Terra de corder: ramaders, cuiners i carnissers. El consell té com a objectiu pactar i impulsar accions que reivindiquin l'excel·lència d'aquest producte i en fomentin el consum.
El Pallars és la comarca de Catalunya on hi ha més caps d'ovella productiva i compta amb una raça autòctona: la xisqueta. La configuració del paisatge i la manera de viure de molts dels seus habitants són un motiu important per entendre la força del corder com a marca del Pallars. Amb l'objectiu de reforçar aquesta idea i tenint en compte el potencial del corder, l'
Ajuntament de Tremp va iniciar una campanya divulgativa i de promoció del consum de corder.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi