Dimecres, 3 de juliol de 2024
accessibilitat

​El Parc Natural de l'Alt Pirineu adapta un itinerari accessible amb cadira de rodes

Té uns 10 quilòmetres de longitud i forma part d’una actuació de l’Obra Social la Caixa

ACN 25 d'abril de 2018 a les 10:17
Dos usuaris passen per un pont sobre la Noguera Pallaresa | ACN
El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha adaptat un itinerari d'uns 10 quilòmetres a la Guingueta d'Àneu i l'ha fet accessible per a cadires de rodes i persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d'un camí a l'espai natural protegit de la Mollera d'Escalarre i l'embassament de la Torrassa. Per a poder-hi circular cadires de rodes l'amplada del camí s'ha fet d'1,5 metres i el terreny s'ha compactat i anivellat. Als marges de l'itinerari s'han col·locat fustes tractades per fer de suport i evitar l'erosió del camí.

Aquest itinerari és el segon dins el Parc de l’Alt Pirineu després del que també s’està fent a Sant Joan de l’Erm. L’actuació de la Guingueta compta amb suport de l'Obra Social de La Caixa i ha suposat una inversió d'uns 27.000 euros. La Mollera d'Escalarre, situada a la cua de l'embassament de la Torrassa, a més d'estar inclosa dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu, pertany a la Xarxa Natura 2000 i està catalogada a l'inventari de Zones humides de Catalunya. 


Aquest itinerari és ideal per gaudir de la natura i observar l’ecosistema dinàmic que es forma: la vegetació de mollera, les diferents espècies de peixos, d'invertebrats, d'ocells i de mamífers, on la llúdriga és la gran protagonista. Albert Gallart, usuari d’aquest itinerari, ha agraït que s’hagi condicionat el camí i ha explicat que l’amplada del sender és bàsic per poder-hi circular amb cadira de rodes i també el compactat del terreny. 
 

Un home en cadira de rodes al nou itinerari. Foto: ACN



L'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós, ha explicat que el consistori té la voluntat de poder realitzar una segona fase adaptant també l'itinerari per a persones invidents. Cervós ha afegit que es començaria habilitant quatre quilòmetres i posteriorment es farien els sis restants. L'alcalde de la Guingueta ha dit que d'aquesta manera es facilita gaudir de la natura a tothom i és vol que una discapacitat no sigui un impediment per fer-ho. 

Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha dit que s'han habilitat alternatives a la ruta dels 10 quilòmetres més curtes per poder-se adaptar al nivell dels usuaris.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació