Dimecres, 3 de juliol de 2024
Arxiu comarcal

L'Arxiu Comarcal del Sobirà publica a la xarxa el fons de l'escriptor Esteve Albert

Albert va ser un activista cultural i polític durant la Guerra Civil i el franquisme

Redacció 28 d'abril de 2018 a les 10:31
Esteve Albert en una presentació d'un llibre | Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà

L'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà ha digitalitzat tot el fons de l'escriptor Esteve Albert, que ja es pot consultar en línia. Es tracta de 55 metres de fons documental que es complementa amb un recull de fotografies. 

Esteve Albert va ser un activista cultural i polític que va néixer al Maresme el 1914 i va morir a Andorra l'any 1995. Durant els anys 1925 i 1930 va estudiar al Seminari de Barcelona, època en que va formar part d'entitats com la Federació de Joves Cristians de Catalunya, Estat Català o el Front Nacional de Catalunya. Durant la Guerra Civil va ser detingut a França i empresonat a Ondarreta. 



En sortir de la presó torna al Maresme, on durant el franquisme va col·laborar amb les xarxes d'evasió aliades de la Segona Guerra Mundial i amb els exiliats catalans a l'exterior. L'any 1991 va rebre la Creu de Sant Jordi. 

Pel que fa a la seva obra literària, ha publicat més de 60 llibres de prosa i poesia i prop d'una trentena d'obres teatrals. Al fons documental que ara ha publicat l'Arxiu Comarcal l'acompanya un fons fotogràfic de temàtiques com presentacions de llibres, representacions teatrals, excursions o visites a monuments i indrets singulars. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació