Dimecres, 3 de juliol de 2024
procés català

El govern espanyol destitueix el cap de l’Àrea Bàsica Policial del Pallars

Fonts del departament asseguren que són tràmits "purament administratius"

Redacció 26 d'abril de 2018 a les 09:48
La comissaria dels Mossos d’Esquadra a Tremp | GSV
El govern espanyol ha destituït quatre inspectors, dos subinspectors i un sergent dels Mossos d’Esquadra, segons ha sortit publicat aquest passat dimecres en quatre resolucions del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), si bé fonts del Departament d'Interior han assegurat que no tenen res a veure amb motius polítics, sinó que són tràmits "purament administratius" i que estaven previstos.

Les destitucions afecten a les nostres comarques, ja que un dels inspectors és el cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Pallars Jussà-Pallars Sobirà. També s’ha destituït el cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Sant Cugat del Vallès; el de Barberà del Vallès; el subcap de l’ABP de Terrassa; el cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana del Transport Metropolità; el subcap de l’Àrea Central d’Anàlisi i el cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat.


Què és una ABP?

Les Àrees Bàsiques Policials (ABP) s’encarreguen de vetllar per la seguretat ciutadana en un territori concret de Catalunya i proporcionen a la ciutadania del seu territori els serveis policials bàsics. Equival físicament a una comissaria com a mínim, tot i que en poden tenir més. Totes les ABP juntes conformen la part més gran i amb més personal dels Mossos d'Esquadra, part que està enquadrada dins de la Comissaria General Territorial.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació