Dimecres, 3 de juliol de 2024
Educació

El PSC reclama mesures urgents per evitar el tancament de les escoles rurals

Lamenten “el degoteig de tancaments de centres educatius als pobles de comarques de muntanya i rurals”

Redacció 26 d'abril de 2018 a les 11:33
Imatge de l'interior d'una aula | ACN
El Partit Socialista de Catalunya de les comarques de Lleida, Pirineu i l'Aran reclama mesures urgents de suport per fer front al tancament de les escoles rurals. El diputat Òscar Ordeig i la responsable de la sectorial d’Educació, la trempolina Lola Abelló, lamenten que la pèrdua de centres d’ensenyament a les zones rurals “no és casual”.

Segons els socialistes, "la retallada d’inversions a les terres de Ponent porta a un augment d’empobriment i envelliment de la població" i com a conseqüència moltes famílies "abandonen els seus pobles per falta d’oportunitats i serveis". 


Abelló ha assegurat que des del seu partit seguiran defensant "la igualtat d’oportunitats", que passa per defensar un model d’escoles rurals que garanteixi l'accés a l'ensenyament a tots els infants "independentment d'on visquin". Per aquest motiu demana al futur govern de Catalunya que "eviti el tancament de qualsevol escola, faciliti les matriculacions i prengui mesures urgents per evitar que es tanqui cap centre rural”

Segons el PSC, aquesta setmana s'ha conegut que dues escoles de la Noguera i les Garrigues "estan condemnades" a tancar per la falta d'alumnes.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació