Dimecres, 3 de juliol de 2024
Mossegada de salut

Què en sabem de l'harpagòfit?

La nutricionista Laura Espia ens explica la triple acció d'aquesta planta medicinal

Laura Espia 27 d'abril de 2018 a les 12:23
L'harpagòfit és una planta medicinal | Plantasysalud
"Buenos días Laura, me han hablado del harpagofito para mejorar el dolor de articulaciones. ¿Qué me puedes decir de ella? ¿La recomendarías? Gracias"
P.P
 
L’harpagòfit, conegut popularment com arpa del diable o ungla del diable, és una planta originària d'Àfrica que ha estat utilitzada des de fa segles per tractar indigestions, febres, ferides, cefalees, reumatismes i moltes altres dolències. L'any 1904, G.H. Menhert, un colon alemany que treballava en una explotació agrícola de Sud-àfrica, va descobrir l’existència i els beneficis terapèutics d’aquesta planta, i va decidir enviar-ne mostres a Alemanya per analitzar-les.

Des de llavors, els estudis sobre aquesta planta han anat evidenciant els seus beneficis per a la salut, especialment sobre les malalties reumàtiques i inflamatòries. Quan es produeix un dany, una ferida o una infecció, el nostre cos respon activant les seves defenses en forma de procés inflamatori, que és la forma que té el cos de combatre el dany produït.


El problema apareix quan la inflamació es torna crònica o s'inicia sense causa evident. Això és el que sol succeir en les malalties reumàtiques, amb el conseqüent deteriorament dels teixits. L'arrel del harpagòfit és una de les millors alternatives per alleujar la inflamació. Conté iridoids que actuen inhibint la producció de ciclooxigenasa i trombosano sintetasa, dos dels enzims que participen en la formació de les prostaglandines E2 i del tromboexano A2, implicats en el procés inflamatori, actuant d'aquesta manera com un antiinflamatori natural.

Per tant, podem dir que exerceix una triple acció: antiinflamatòria, analgèsica i antireumàtica, i sol ser un bon remei per tractar els mals de tipus muscular-reumàtic, tendinitis, lumbociátiques i els efectes ocasionats per la degeneració o la inflamació de les articulacions, és a dir, artrosi i artritis-osteoartritis.

L'harpagòfit es pot prendre de diverses formes, essent la més normal la ingesta oral. Encara que generalment es tolera bé, l'harpagòfit pot produir molèsties gastrointestinals. Es desaconsella l'arrel per a dones embarassades o en període de lactància i l'ús en nens i menors de 18 anys no està recomanat. La dosi recomanada seria de 800mg / dia per dia.
 
Espero haver resolt els teus dubtes i recordeu que ens podeu fer arribar les vostres consultes al correu electrònic: lespiamonso@gmail.com.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació