L’Hotel Terradets de Cellers va acollir diumenge passat la presentació dels resultats del projecte d’envelliment de vi pallarès en àmfores submergides en aigua dolça, un projecte en el qual hi participa el trempolí Pep Fillat, juntament amb el seu company submarinista Marc Pedrals i membres del restaurant Sant Pau de la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda.
La idea va néixer a partir de l’experiència liderada per l’Ajuntament de Tremp de
submergir 86 ampolles al pantà de Sant Antoni, que després d’estar 29 mesos a 30 metres de profunditat, van ser extretes ara fa un any del fons de les aigües.
Aquest cop, s'ha provat d'envellir el vi amb àmfores, per evitar que la terrissa cuita no aporti cap matís al gust del vi. La pressió de l'aigua i l'absència de llum són altres factors que ajuden a obtenir un producte de qualitat amb èxit. Els impulsors ho van veure clar en pensar amb les perfectes condicions en que es trobava el vi quan es descobrien vaixells enfonsats al mar fa més de 100 anys.
El projecte
Aquoir està impulsat pel president de la Federació Catalana Activitats Subaquatiques, Pep Fillat; el bucejador Marc Pedrals; i el sommelier i el xef del restaurant Sant Pau, Joan Lluís Gómez i Fransesc Danès. El vi submergit el van aportar els cellers pallaresos Miquel Roca i Xics de Cal Borrech.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi