El
Doctor Music Festival, que se celebrarà als prats d’Escalarre els dies 12, 13 i 14 de juliol de l’any que ve, generarà un PIB de 6 milions d’euros, xifra que representa un 5,8% del total del PIB de la comarca durant el 2019. Pel que fa a l’impacte econòmic total serà d'uns 100 milions d'euros. Els dies previs i durant el festival treballaran al recinte unes 3.000 persones per donar resposta a l’alta afluència que s’espera.
Són xifres que s’han presentat aquest dijous en una trobada a Sort entre la promotora i les institucions comarcals. El màxim responsable de Doctor Music, Neo Sala, s'ha reunit amb el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i els alcaldes de la comarca per valorar la situació del projecte i la repercussió al territori. Els alcaldes han avalat la iniciativa i confien que un esdeveniment d'aquestes característiques els aporti repercussió a escala internacional.
Neo Sala no ha avançat cap nom del cartell, però ha afirmat que “no defraudarà” a ningú i que serà “eclèctic i d’alt nivell” com els darrers festivals que es van fer a Escalarre. Sala s'ha referit a la voluntat de la promotora d'implicar els restaurants i productors agroalimentaris amb el festival i ha dit que a partir d'ara es començaran els contactes amb el sector.
Durant els pròxims dies es començaran a veure per la comarca pancartes anunciant el festival amb la voluntat que la gent del territori se’l senti seu i s'hi impliqui, així com perquè els visitants del Pallars coneguin l'indret on se celebrarà el Doctor Music. Pel que fa als terrenys on se celebrarà l'esdeveniment, el Doctor Music festival ja compta amb el 95% dels arrendaments signats.
Els prats d’Escalarre on se celebrarà el festival, aquest dijous. Foto: ACN
L'esplanada d'Escalarre, aquest dijous, està verda i amb ramats de vaques i cavalls pasturant. Aquesta imatge de postal es convertirà, l’estiu que ve, en prats plens de tendes de campanya, escenaris i 60.000 persones diàries als recintes del festival. Neo Sala ha avançat que ja han venut més de 2.000 abonaments. Els primers interessats són majoritàriament catalans.
Actualment s'està treballant en la redacció dels plans d'emergències amb Interior i d'altres amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i l'Agència Catalana de l'Aigua. Es tracta de permisos ambientals i d'inundabilitat que es necessiten per poder tirar endavant el projecte.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi