L’
Universitat Pompeu Fabra, per encàrrec de
Ferrocarrils de la Generalitat de Cataunya (FGC), ha realitzat un estudi que permet quantificar els efectes en l’economia local i regional de les activitats de les estacions de muntanya del Grup FGC en el territori. D'aquest estudi se'n desprèn que les estacions d'Espot i Port Ainé generen uns impactes totals -directes, indirectes i induïts- de 64,45 milions d'euros sobre el territori, 586 llocs de treball directes i indirectes i 9,14 milions d'euros d'impacte fiscal.
En totes dos estacions, per cada euro addicional de despesa es genera una producció de 2,04 euros. A més, per cada milió d'euros addicional que Espot i Port Ainé inverteixen en qualsevol tipus de despesa, es genera al voltant de 20 llocs de treball.
FGC té previst invertir 2,5 milions d'euros l'any vinent a les estacions d'FGC del Pallars. Aquestes noves inversions es destinaran a fer un nou mirador al sud del Pic de l'Orri, l'ampliació del pàrquing de la cota 2000 a Port Ainé, i l'adquisició d'una nova màquina trepitjaneu a Espot, entre altres accions.
La Comissió Assessora del Pallars Sobirà es va reunir el dijous passat per analitzar els resultats de la temporada d’hivern 2017-2018, marcada per l’augment de visitants gràcies, especialment, a les fortes nevades que han permès obrir el 100% dels dominis esquiables de les dues estacions fins a finals de temporada.
Durant la reunió es va informar que els forfets de temporada han tingut un increment del 5%. Durant aquesta temporada, Espot i Port Ainé, conjuntament, han assolit un total de 181.597 visitants, un 1% més que l’exercici 2016 que van ser de 179.985 visitants. Respecte als visitants, la gran majoria repeteix experiència: el 87% dels usuaris realitzen més d'una visita. La majoria viatgen a Espot o Port Ainé en família i el 27% ho fa amb parella.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi