Dilluns, 22 de juliol de 2024
pesca

Comença la temporada de pesca de la truita en aigües d’alta muntanya

Es perllongarà fins al 2 de setembre en la modalitat amb mort i fins al 14 d’octubre en la modalitat sense mort

Redacció 12 de maig de 2018 a les 13:51
Un pescador al Noguera Pallaresa el passat mes de març | @visitpallars
Aquest dissabte ha començat la temporada de pesca de la truita en aigües d’alta muntanya. Una campanya que es perllongarà fins al 2 de setembre en la modalitat amb mort i fins al 14 d’octubre en la modalitat sense mort. En els llacs que es glacen només es pot practicar la pesca quan la superfície desglaçada sigui superior al 90%. En les zones de pesca controlada amb mort la quota màxima de captura s’estableix en 4 truites de més de 22 cm per pescador i dia.

La llicència de pesca es pot obtenir telemàticament a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat o presencialment als Serveis Territorials i a les Oficines Comarcals del Departament d’Agricultura. El mateix passa amb l’expedició dels permisos de pesca, que a més, es podran adquirir en alguns establiments de muntanya mitjançant la col·laboració amb les Societats de Pescadors. 


Val a dir que aquest any s’han signat un total de 13 acords de col·laboració entre el Departament d’Agricultura i les Societats de Pescadors. En alta muntanya són Vall de Boí, Alta Ribagorça, Bonaigua, Guingueta-Espot, Llavorsí i Cardós-Tírvia. La resta, de baixa muntanya, corresponen a la Ribagorçana, Conveni Pallaresa, Alt Urgell, Ponts, Solsona, Alt Llobregat i Alòs de Balaguer. 

Amb l’objectiu de millorar la supervivència i la reproducció dels exemplars de truita adulta, enguany es limita l’ús de la pesca al fil amb perdigó, permetent-ne l’ús únicament a les zones de pesca controlada sense mort i zones lliures sense mort.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació