Dijous, 4 de juliol de 2024
Volta a Lleida

Tremp torna a apostar per la Volta Ciclista a Lleida

La 61a edició de la prova comptarà amb dos arribades i una sortida a la capital del Pallars Jussà | Quatre carreteres pallareses es veuran afectades aquest divendres i dissabte

Jordi Ubach Llorens 7 de juny de 2018 a les 10:33
Els ciclistes al seu pas per Tremp en l’edició de l’any passat | Volta a Lleida
La Volta Ciclista a Lleida tornarà a passar pel Pallars. La capital del Jussà tornarà a ser un dels escenaris principals de la 61a edició d’aquesta prova internacional, que aquest dimecres s’ha presentat a la Paeria de Lleida amb la presència, entre altres, de l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, del batlle de Lleida, Àngel Ros, i de l’organitzador de la prova, Sergi Escobar. Tremp, de fet, serà l’arribada de la primera etapa de divendres i sortida i arribada de la segona etapa de dissabte.

Així, demà divendres els 120 ciclistes dels 20 equips participants recorreran els 131 quilòmetres que separen Lleida de Tremp en la primera de les tres etapes programades en aquesta edició. L’etapa acabarà, doncs, a la població trempolina. Els corredors vindran del pla pel port d’Àger, per tant, passaran també per Cellers.


La caravana farà nit a Tremp, ja que l’endemà, el dissabte, els corredors sortiran de Tremp per fer 164 quilòmetres i tornar a Tremp, on hi haurà novament l’arribada. En aquesta etapa els ciclistes passaran per la Pobla de Segur i Sort per enfilar el port del Cantó i tornar a la capital del Jussà per Bóixols i Isona. Finalment, l’etapa de diumenge, de 104 quilòmetres, tindrà sortida de Lleida i final a la Seu Vella.
 

Imatge de la presentació de la prova aquest dimecres a Lleida. Foto: Paeria



Durant la presentació, l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha remarcat el compromís de Tremp amb la prova, una aportació que permet seguir amb la celebració de la Volta i que suposa, segons Ubach, “un retorn econòmic evident” per la ciutat, ja que els allotjaments del municipi i rodalies “s’ompliran" aquest cap de setmana.

L’Ajuntament de Tremp aporta 5.500 euros a la cursa, dels quals 3.500 estan finançats per la Diputació de Lleida. Enguany, com a novetat, es tornarà a fer a la ciutat el sorteig d’una bicicleta, una activitat que ja s’havia fet anys enrere, segons ha explicat l’alcalde. Els números es poden adquirir a través dels comerciants adherits al CAT, el Comerç Associat de Tremp.

Ubach també ha afirmat que el recorregut, amb ports de muntanya i pel Pirineu, “donen prestigi a la prova”. Des de l’organització, Sergi Escobar ha parlat de la dificultat logística, així com econòmica, que porta implícita la prova i de com s’està fent créixer amb el treball constant.

La prova és puntuable per al rànquing nacional i està reservada a les categories elit i sub-23. Escobar ha promès “espectacle i emoció” fins al darrer moment, ja que el final d’etapa i volta a la Seu és “espectacular” i pot ser el tram decisiu per proclamar el guanyador. 

Afectacions en el trànsit

Com passa en aquest tipus de proves competitives, el trànsit es veurà afectat per allà on passin els corredors aquest divendres i dissabte al Pallars. Els Mossos d’Esquadra han preparat un dispositiu per garantir la seguretat al llarg de tot el recorregut de la Volta. A continuació us adjuntem els horaris previstos de pas dels ciclistes.
 

Horaris de pas de l’etapa de divendres. Font: Mossos

 

Horaris de pas de l’etapa de dissabte. Font: Mossos

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació