Diumenge, 24 de novembre de 2024
Reciclatge

El Sobirà recull 15.000 quilos de residus de les explotacions ramaderes

A la campanya de reciclatge, que s’organitza per segon cop, hi han participat uns 40 pagesos de la comarca

ACN 13 de juny de 2018 a les 10:05
Un camió carregant les deixalles d’una explotació ramadera del Pallars | CCPS
Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha realitzat una campanya per conscienciar als ramaders de la comarca de la necessitat de reciclar els plàstics d’ensitjar, les malles i les cordes de les paques d’herba per, d’aquesta manera, evitar que vagin a l’abocador i així poder-los separar correctament per al tractament de reciclatge.

Aquest any hi han participat unes 40 explotacions ramaderes, que juntes han recollit prop de 15.000 quilos de residus. En la campanya de l’any passat es van reciclar prop de 8.000 quilos de plàstics amb la participació d’una cinquantena d’explotacions ramaderes. La recollida es pot fer a la mateixa explotació o bé directament a les deixalleria de Sort o d’Esterri d’Àneu. 


Per una banda es recullen bosses grans plenes de malla i cordes d’embalar. Per l’altra, bosses amb plàstics i fil adherent d’ensitjar. La voluntat de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal és posar ordre a les explotacions ramaderes pel que fa a la gestió dels residus i aconseguir, al mateix temps, una millora ambiental.
 

Tècnics del Consell comprovant que les deixalles hagin estiguin ben triades. Foto: ACN



L’Alta Ribagorça va ser pionera a Catalunya en la recollida de residus de plàstics a les explotacions ramaderes, donant resposta al problema que suposa pels ramaders el tractament dels plàstics procedents de l'ensitjat, ja que aquests tipus de residu no tenien una gestió correcta. El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça realitza aquest servei des del 2012. La temporada passada va recuperar un total de 15.000 quilos de plàstics dels ensitjats.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació