Dimecres, 3 de juliol de 2024
turisme

El Pallars Jussà coneix experiències de turisme rural al País Basc

Representants del sector turístic públic i privat de la comarca visiten durant dos dies les zones del Goierri i Gorbeia

Redacció 14 de juny de 2018 a les 09:48
Els pallaresos que han viatjat al País Basc en una foto de grup | CCPJ
Una delegació pallaresa formada pel president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, la vicepresidenta, Maria Pilar Cases i representants del sector turístic públic i privat de la comarca, han visitat durant dos dies les zones del Goierri i Gorbeia, al País Basc, per conèixer territoris referents en promoció i desenvolupament del turisme rural. L’objectiu principal d’aquesta trobada és conèixer les iniciatives i models de desenvolupament i promoció del turisme rural i la valorització dels productes locals. 

L’estada ha començat a Goierri, comarca situada a la província de Guipúscoa, coneguda pel poble d’Idiazabal que dóna nom al seu formatge reconegut a nivell internacional. És precisament també aquesta zona rural, una de les que ha sabut aprofitar els recursos naturals, rurals i gastronòmics que els ha portat a ser guanyadors dels Premis EDEN (European Destinations of Excellence). 


Entre altres, s’ha visitat també la primera Estació de Trail del País Basc, el Centre d’Interpretació Delikatuz i el Centre d’Interpertació del Parc Natural de Aizkorri-Aratz. També, s’ha mantingut contacte amb els responsables de Goierri Turismo. Per altra banda, s’ha conegut Gorbeia, zona vinculada a les activitats de muntanyisme i de natura amb experiències relacionades amb l’artesania. A més, s’ha visitat el mític Santuario del Oro i el Centre d’Interpretació i Acollida al Visitant Parketxea de Sarria.

Aquesta visita, que ha estat impulsada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb una ajuda del programa Treball a les 7 Comarques, ha estat molt profitosa ja que ha servit per conèixer experiències exitoses en desenvolupament del turisme rural, així com per establir contacte amb gestors d’aquests destins en vistes a futurs projectes de cooperació.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació