Dimecres, 3 de juliol de 2024
skipallars

FGC presenta la temporada d'estiu de les estacions d’Espot i Port Ainé

Canoes, telecadira i ponis: algunes de les propostes per aquest estiu a les estacions de muntanya de Ferrocarrils

Redacció 20 de juny de 2018 a les 10:45
Imatge de la presentació, aquest dimarts, de la temporada d’estiu | FGC
Les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i les pallareses d’Espot i Port Ainé, engeguen una nova temporada d’estiu amb un grapat d’intenses i divertides activitats al llarg del Pirineu Català per a tots els públics, nous forfets per esprémer al màxim totes les possibilitats que brinden, així com millores en les seves instal·lacions. Amb tot, un estiu més, aposten per una política de preus adaptada a les necessitats i característiques dels usuaris.

Les cinc estacions són la porta d’accés a incomptables quilòmetres on descobrir infinites rutes per fer a peu o amb bicicleta. Totes elles aposten per un estiu carregat de propostes lúdiques i esportives a l’aire lliure per gaudir al màxim amb la família i el grup d’amics.


Durant l’acte de presentació de la temporada, el president d’FGC, Enric Ticó, ha assegurat que l’estiu de 2018 es presenta “apassionant”, ja que “hem fet rècord de visitants a l’hivern i tenim una oferta d’activitats d’estiu prou atractiva com per superar les xifres d’altres anys”, tot i reconèixer que no els obsessionen els números. “El que realment volem és que la gent pugi als Pirineus i s’ho passi bé”, ha dit.

Amb tot, Ticó ha afegit que, com cada any, “busquem la desestacionalització de les activitats turístiques dels Pirineus” i que "no només oferim producte a l’hivern, sinó també a l’estiu”. 

Espot i Port Ainé, sensacions úniques a l’alta muntanya

L’estació de Port Ainé iniciarà la temporada d’estiu els caps de setmana de juliol i a partir del dilluns 16 d’aquest mes obrirà cada dia, ininterrompudament, fins al diumenge 2 de setembre. L’horari serà de 10.00 h a 18.00 h. L’estació comptarà aquesta temporada amb la Cronoescalada amb bicicleta de carretera, amb 18,6 quilòmetres de pujada i un desnivell positiu de 1.228 m. 
 

El Parc Lúdic de Port Ainé aplega nombrosos visitants cada estiu. Foto: FGC


A més, a Port Ainé es pot descobrir l’entorn tot gaudint al màxim de la natura amb la Ruta de descoberta del Parc Natural, on hi ha dues rutes disponibles que es poden realitzar lliurement seguint els cartells indicatius o a través del servei per part de guies interpretadors del Parc Natural de l’Alt Pirineu (sota reserva prèvia). Durant la temporada, a més, els visitants podran recórrer les rutes a peu i amb BTT, amb plànols físics i a través de l’APP de Port Ainé.

Port Ainé també obrirà el Parc Lúdic i d’Aventura, on els visitants podran gaudir de les pistes de tubbing o practicar senderisme. Hi ha activitats per als més petits, com el Mini parc d’aventura als arbres (a partir dels 4 anys i fins a 1,30 m d’alçada), que consta de 10 jocs, com ara el pont nepalès, xarxes, un pont penjant i una tirolina, entre d’altres.
 
Paral·lelament, l’estació d’Espot acollirà l’activitat de Kilòmetre Vertical (KV) de la Vall de Peguera, que surt des del poble d’Espot i arriba fins al refugi Josep Maria Blanc.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació