Dijous, 21 de novembre de 2024
música

El Festival de Música de Rialp aposta per la diversitat en la seva 18a edició

Tomeu Penya, Carlos Núñez, The Sey Sisters, o Artur Blasco són alguns dels artistes que hi actuaran de juliol a setembre

Redacció 20 de juny de 2018 a les 11:53
Tomeu Penya serà un dels atractius del festival d’enguany | Festival de Música de Rialp
La Diputació de Lleida va acollir ahir la presentació del Festival de Música de la Vila de Rialp, un certamen plenament consolidat i que enguany arribarà a la seva 18a edició. Ho farà amb un programa que en aquesta ocasió aposta per la diversitat de gèneres i d’estils i que inclou onze concerts, que se celebraran de juliol a setembre. La presentació va comptar amb la participació, entre d’altres, de l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, i del president de l’associació Rialp Musical, Josep Sabarich.

El programa del festival s’encetarà el dimecres 18 de juliol amb el pianista Marc Heredia, que actuarà a l’Aula Magna de l’IEI. Després d’aquesta sessió inaugural allunyada del seu hàbitat natural, el Festival de Música de Rialp ja es traslladarà al seu escenari habitual, l’església parroquial de Rialp, per assistir a les actuacions successives.


A l’agost ho faran The Sey Sisters (gòspel, dissabte 4), Trio amb Piano (amb Jesús Reina, violí, Guillermo Pastrana, violoncel, i Ángel Sanzo, piano, diumenge 5), Arnau Tomàs (violoncel, amb suites de Bach, dijous 9), Philarmonisches Streich Quintett Berlín (diumenge 12), Pedro Navarro (flamenc simfònic, dimarts 14), Tomeu Penya (presentant el seu nou disc, ’50 cançons’, dimecres 15) i Carlos Núñez (flautes i gaites medievals, diumenge 19).

Ja al setembre, Alba Atcher, Laia Casanellas, Roser Gabriel i Olushola Arowoshola (dia 1), la pianista Ludovica Vincenti (dissabte 8) i Artur Blasco & Marien de Casimiro (dimecres 26 al Local de la Residència Germans Farrero). Excepte aquest darrer concert i el primer a l’IEI, tots els demés són de pagament, amb unes entrades que oscil·len entre els 15 i els 22 euros.
 

Presentació del festival a la Diputació de Lleida. Foto: IEI


Un impacte econòmic de 30.000 euros

L’objectiu del festival és, com ha explicat Gerard Sabarich, “posar Rialp al mapa” i generar “un impacte econòmic a través del turisme cultural”. Un impacte que ha quantificat en uns 30.000 euros més els intangibles no quantificables que es generen gràcies a les referències al festival que apareixen en els mitjans de comunicació d’arreu, amb una estimació de públic dels concerts que supera el miler d’espectadors. El pressupost del certament és d’uns 50.000 euros.

Tot plegat amb el suport de la Diputació i de l’IEI, com ha recordat Rosa Pujol, i sota la direcció de Rialp Musical Associació, una entitat que va néixer per a donar vida i alè a la cultura musical, fent divulgació de la seva bellesa auditiva i amb el propòsit de donar-la a conèixer, fer-la estimar i difondre els seus sons i artistes arreu del territori. La seva posada en escena va iniciar-se amb la creació de l’escola de música itinerant i posteriorment s’ha materialitzat en esdeveniments com el festival.
 

Consulta el calendari del 18è Festival de Música de la Vila de Rialp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació